Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkés-gránátalmás piláf

Csirkés-gránátalmás piláf
Csirkés-gránátalmás piláf
0 perc /
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A közel-keleti konyha egyik "alapköve" a piláf, amely több száz változatban is készülhet, van bárányos, csirkés, kagylós, amelyet sok-sok fűszerrel és zöldséggel szoktak vegyíteni. Az alábbi receptet úgy állítottam össze, hogy az bármikor, itthoni hozzávalókból is összedobható, mégis garantált a orientális hatás: fűszeres, könnyű egytálétel. 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Eredetileg a piláfot forrón tálalják, és hozzá hideg, fokhagymás joghurtot kínálnak. Érdemes kipróbálni nagyon finom.

Könnyű, gyors, fűszeres egytálétel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Aprítsuk fel kis csíkokra (vagy kockákra) a húst, és szeljük apróra a hagymát. Vágjuk fel kis csíkokra a kétféle paprikát is.
  2. Forrósítsuk fel egy serpenyőben az olívaolajat, dobjuk rá a hagymát és a húst, majd pirítsuk előbb erős lángon, és adjuk hozzá a paprikát is. Sózzuk, majd fedő alatt pároljuk kb. 20 percig.
  3. Eközben bő, sós vízben tegyük fel főni a rizst, dobjuk mellé a mazsolát, majd a forrástól számított 10 perc főzés után tegyük bele a bulgurt is, főzzük még további 10 percig.
  4. A gránátalmát vágjuk fel, távolítsuk el óvatosan a hártyákat, és szedjük ki a húsos magokat, ügyelve arra, hogy ne sérüljenek, maradjanak egyben.
  5. Mikor megpuhult a rizs és a bulgur, szűrjük le, és keverjük össze a hússal. Majd adjuk hozzá a gránátalmát és a fűszereket (bors, koriander, római kömény). Végül szórjuk meg frissen vágott mentával.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 14
össznézettség: 578
elküldve: 0
receptkönyvben: 20
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

giuliettalupa

Mióta szakács: 2019.07.13.
7 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, ebéd, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
konyha: török
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Rizses hús fűszeresen

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

415
olívaolaj 3 ek
csirkemell filé 30 dkg
rizs 10 dkg
bulgur 10 dkg
gránátalma 1 db
zöldpaprika 1 közepes db
kápia paprika 1 közepes db
vöröshagyma 1 nagy db
mazsola 5 dkg
római kömény 1 kávéskanál
koriandermag 1 kk
fahéj 1 késhegynyi
bors 0 ízlés szerint
borsmentalevél 0 ízlés szerint