r
Nosalty Logó

Csirkés-avokádós-bulguros saláta

Twinkukta
Csirkés-avokádós-bulguros saláta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

440
Kalória
19.2g
Fehérje
58.1g
Szénhidrát
17g
Zsír
141.3g
Víz
33.3g
Koleszterin
12.3g
Élelmi rost
2.8g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 440 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2638 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 172 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    690.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    345 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    58.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    141.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    80 micro
  • β-karotin
    412 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    1715 micro
  • Lut-zea
    379 micro
Összesen 440 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    115.1 g

Zsír

  • Összesen
    101.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4142 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    434 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    858 mg
  • Foszfor
    2067 mg
  • Nátrium
    672 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    348.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    74 mg

Víz

  • Összesen
    847.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    301 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    160 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    444 micro
  • Kolin:
    374 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    477 micro
  • β-karotin
    2472 micro
  • β-crypt
    150 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    2275 micro
Összesen 2638 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    55.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    673 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 172 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemellet megmossuk, felkockázzuk, sózzuk, és 10 percig hagyjuk állni. Majd megsütjük (én wokban, wokolajon sütöttem, de lehet rendes olajon is).
  2. A bulgurt a tömegének kétszeres mennyiségű vízzel felöntjük, és puhára főzzük, kb. 15-20 perc alatt. Majd egy nagy tálban összeöntjük a csirkemellel.
  3. Az öntethez összekeverjük az olívaolajat, narancslevet és sót. Az avokádót és a paradicsomokat tetszőleges nagyságúra felvágjuk.
  4. A bulguros csirkére ráöntjük az avokádót, paradicsomot, és rámorzsolunk megint csak tetszőleges mennyiségű feta sajtot.
  5. Tálalásnál ráöntünk az öntetből, és őrölt koriandert teszünk rá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 15 p

Egy angol nyelvű oldalon találtam ezt a finomságot, először nagyon vonakodtam, hogy megcsináljam, hiszen nálunk az ilyen ételek nagyon újak, és ezért mindenki hátrál a tányértól, de ez nagyon finomra sikeredett, még a válogatós és konvencionális bátyáimnak is nagyon ízlett!! Úgyhogy egy próbát mindenképpen megér, vagy többet is :)

További receptek

Őszi saláta körtével

Nagyon változatos salátákat lehet ősszel is készíteni, igyekeztünk egy picit tartalmasabbat, hiszen került bele édesburgonya és cékla is. Amivel pedig megkoronáztuk az a sült ...

Vénusz

Nyári poke bowl

A poke bowl azért jó választás mindig, mert nem kötöttek az alapanyagok és ízlés szerint bármiből el tudjuk készíteni ezt az ételt. Lehet az alap akár bulgur vagy quinoa is, csirkét ...

Nosalty

Zöldséges buddha bowl

Januárban sokan átállnak az egészségesebb étkezésre, a nehéz ételekkel teli december után. Most hoztunk egy szuper színes, nagyon finom és roppant egyszerű receptet, ami ráadásul ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek