Csirkemell fehérboros-tejszínes mártásban
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser

adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 15% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
A csirkemellhez
-
225g csirkemellfilé270 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
31g csirke alaplé2 kcal
-
31g fehérbor26 kcal
A mártáshoz
-
25g főzőtejszín33 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g cayenne bors0 kcal
-
38g csiperkegomba8 kcal
-
5g vaj36 kcal
Összesen
513
Kcal
- 15% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
A csirkemellhez
-
900g csirkemellfilé1080 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
60g vaj430 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
125g csirke alaplé9 kcal
-
125g fehérbor103 kcal
A mártáshoz
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g cayenne bors0 kcal
-
150g csiperkegomba32 kcal
-
20g vaj143 kcal
Összesen
2048
Kcal
- 15% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
A csirkemellhez
-
55.2g csirkemellfilé66 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.2g finomliszt4 kcal
-
3.7g vaj26 kcal
-
3.1g vöröshagyma1 kcal
-
4.9g sárgarépa2 kcal
-
7.7g csirke alaplé1 kcal
-
7.7g fehérbor6 kcal
A mártáshoz
-
6.1g főzőtejszín8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g cayenne bors0 kcal
-
9.2g csiperkegomba2 kcal
-
1.2g vaj9 kcal
Összesen
125
Kcal
- 15% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 53.5 g
Zsír
-
Összesen 25.2 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 216 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 988.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 57 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 560 mg
-
Nátrium 235 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 276.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 330 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 204 mg
-
Retinol - A vitamin: 178 micro
-
α-karotin 619 micro
-
β-karotin 1512 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 47 micro
Összesen
513
Kcal
- 15% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 214.1 g
Zsír
-
Összesen 100.9 g
-
Telített zsírsav 53 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 864 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3953 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 230 mg
-
Kálcium 224 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 307 mg
-
Foszfor 2239 mg
-
Nátrium 940 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.7 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 1107.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1320 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 93 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 140 micro
-
Kolin: 814 mg
-
Retinol - A vitamin: 713 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 6048 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 188 micro
Összesen
2048
Kcal
- 15% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.1 g
Zsír
-
Összesen 6.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 242.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 137 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 67.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 81 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 44 micro
-
α-karotin 152 micro
-
β-karotin 371 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12 micro
Összesen
125
Kcal
Hozzávalók
A csirkemellhez
-
4 db csirkemellfilé
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 csapott ek finomliszt
-
60 g vaj
-
125 ml csirke alaplé
A mártáshoz
-
100 ml főzőtejszín
-
só ízlés szerint
-
1 csipet cayenne bors
-
20 g vaj
Elkészítés
A csirkemellhez
- A húst megmossuk, szárazra töröljük, sózzuk-borsozzuk, és lisztben megforgatjuk.
- Egy serpenyőben a vajat felmelegítjük, a húst a hagymával és a sárgarépával együtt a vajban megpirítjuk. Húslevessel és borral felöntjük.
- Lefedve, lassú tűzön, kb. 30 perc alatt puhára dinszteljük. A csirkemelleket kivesszük.
- A mártáshoz a megmaradt főzőlevet paszírozzuk, a tejszínnel felöntjük, és kb 10 percig főzzük. Sóval és Cayenn borssal ízesitjük.
- A gombát vajban megpirítjuk, és a szószba tesszük.
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 387
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 42
- Össznézettség: 53503
- Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Glaser
1980 recept
Ízletes, gyors vacsora.
Hozzászólások (13)
Nagyon jó kis recept, hét végén feltétlenül kipróbálom.
Egyszer?en mennyei!
Kedves Glaser! Nem s?r?n forgolódom a konyhában, de ezt a receptet szívesen elkészíteném ma estére, a páromnak. Azonban nem értem ezt a mondatot: "A mártáshoz a megmaradt f?z?levet paszírozzuk, a tejszínnel felöntjük, és kb 10 percig f?zzük." Mi az a paszírozás? A húslevest pedig helyettesíthetem húsleveskockával is? Hogyan? Mennyi vízben kell egy kockát feloldanom és abból felhasználni 125 ml-t? Köszi el?re is! Üdv, Viki
szia Viki! A megmaradt fözölevet ( hagymaval es sargarepaval együtt), egy szüröbetettel ellatott kezzel forgathato passzirozon attörjük, hogy sima, kremes martast kapjunk. Ha nincs passzirozod, püresitheted a fözölevet egy botmixerrel, aztan jö hozza a tejszin. A huslevest helyettesitheted leveskockaval is, forro vizben feloldani, a mennyiseget sajnos nem tudom, mert en nem hasznalom. Üdv Maria
Még egy kérdés. Miért kell lisztbe forgatni? Csak azért kérdem, mert azon gondolkodom, hogy csíkokra vágott csirkemellb?l készítem el. Azért azt is forgassam bele el?tte lisztbe? És gondolom akkor dinsztelni is rövidebb ideig kellene. Vagy hülye ötlet csirkemellcsíkocskákból készíteni? :P Amúgy köszi a gyors választ az el?z? kérdésekre. :)
ha csirkemellcsikocskakbol keszited, akkor egy kicsit idöigenyes lesz neked minden darabocskat kiszedni, hogy atpasszirozd a fözölevet, en nem keszitenem ezt a receptet huscsikokkal, de ha teged nem zavar, hogy a martas darbos lesz a sargarepatol es a hagymatol, kiprobalhatod ugy is, persze akkor rövidebb ideig dinszteld. Hogy miert kell lisztbe forgatni a hust, hat gondolom szebben lehet a hust megpiritani es persze süriti a martast is. Üdv. Maria
hahó! nagyon köszi a receptet, isteni finomra sikeredett!!!!!! Nagyon ízlett a családnak!
Szia! kb. hány dkg csirkemell kell?
Szia! Kb. 600 g. Üdv Maria
Nagyon fincsi lett!!!Klassz recept!
szia!Milyen vajat használsz hozzá?Légyszíves írd meg nekem!Köszönöm!Üdv.:Móni
Szia Moni! Egyszerü vajat hasznalok, semmi különöset, amely a reggeli zsemlere is jo. Üdv: Maria
Ajánlom mindenkinek, rendkívül finom és nagyon egyszer? elkészíteni.
Ma elkészítettem. Nagyon-nagyon finom lett. Köszi a receptet.
Hálásan köszönöm ezt a receptet, kb másfél éve készítem el rendszeresen ezt a recepted. Mindig is a repertoárunk része marad. Üdv Timi
Szia Glaser! Ezt a receptedet rendszerint készítem,mert a páromnak nagyon ízlik. Ahol dolgozom ott is szoktam csinálni és mindig elfogy annyira ízlik nekik s?t még a gyerekeknek is. Gratula a recepthez. Szia Glaser
Sziasztok! Látom, rizzsel készült a recept. Mit gondoltok, tésztához (színes orsó) is passzolna? Köszi