Nosalty Logó

Csirkecomb zöldségekkel, római tálban

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
koszider
Csirkecomb zöldségekkel, római tálban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
római tál
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 907 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2721 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 118 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.5 g

Zsír

  • Összesen
    61.4 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1146.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    221 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    502 mg
  • Nátrium
    268 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    458.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    908 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 907 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.5 g

Zsír

  • Összesen
    184.1 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    706 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3439.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    662 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    352 mg
  • Foszfor
    1505 mg
  • Nátrium
    804 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    166 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1375.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2725 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    136 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    289 micro
  • Kolin:
    285 mg
  • Retinol - A vitamin:
    929 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    182 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    398 micro
Összesen 2721 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 118 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A római tálat legalább fél órára hideg vízbe beáztatjuk.
  2. A krumplit meghámozzuk, vékony karikákra felvágjuk. Ha friss zöldséget (is) használunk, azokat értelemszerűen megtisztítjuk, feldaraboljuk.
  3. A római tál alját a vaj felével kikenjük, a krumplikarikákkal kirakjuk - fészket gyártunk. Megsózzuk.
  4. Belezúdítjuk az összes zöldséget. Legjobb a mirelit, mert az már elő van készítve, fagyottan használjuk. Kedvünkre bármit beletehetünk: zöldborsót, zöldbabot, brokkolit, karfiolt, répát, cukkinit, kelbimbót, karalábét, kukoricát, vagy ezek kész keverékét. Ha friss zöldséget is használunk, azt sem kell megpárolni, csak keverjük a többi közé.
  5. A zöldséget megsózzuk, megöntözzük a tejföllel, rádaraboljuk a maradék vajat.
  6. A tetejére tesszük a csirkecombokat,megsózzuk, vagy még jobb, ha ételízesítővel meghintjük.
  7. A tálat lefedjük, hideg sütőbe tesszük, alágyújtunk és nézegetés nélkül, közepes hőfokon90 percig sütjük.
  8. Megszemléljük az eredményt: a comb és a zöldség már puha, de valószínűleg hosszú a leve és még nem pirult meg. Az összegyűltszafttal meglocsoljuk a combokat ésa tál teteje nélkül még 15 percig pirítjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x22x9
  • Sütés ideje: 105 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 57
  • Össznézettség: 55568
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 15.

Ajánló

Nem kíván salátát, de adhatunk mellé egy kis kompótot.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

koszider 91 recept

Kitűnő vasárnapi ebéd, mert 10 perc alatt összedobható, nem kell a sütő mellett állni és aggódni, hogy oda ne égjen, ki ne száradjon. Garantáltan omlós puha, szaftos végeredményt kapunk. A körettel sem kell bajlódni, minden egyben van. Annál jobb, minél többféle zöldséget használunk. Egyetlen baja, hogy 3 főnél nagyobb adag nem fér bele a tálba. (Esetleg 4 fő, ha gyerek is van közöttük.) Figyelem! A római tál kényes jószág: mindig be kell áztatni,  főzés közben csak tűzforró folyadék önthető bele, forrón ne tegyük hideg felületre és soha ne tisztítsuk mosogatószerrel, csak áztatással, tiszta vízzel. Ha nagyon elzsírosodna, a szokásos áztatás után töltsük tele ecetes vízzel és a tegyük a sütőbe másfél órára. Ha egyszer halat sütöttünk benne, készüljünk fel, hogy örökre halszagú marad!

Hozzászólások

Edit

Kedves Koszider !Jól indítottál :))Üdv köztünk ! Nagyon guszta!! Csak az a baj ,hogy nincs ilyen tálam:((((( Jénaiban elkészíthet? ugye:))))?????? Csináltad már úgy?? Üdv Edit

koszider

Kedves Edit! Így, ilyen formában még nem csináltam meg jénaiban, de biztosan el lehet úgy is készíteni. (S?t, nyilván tepsiben is.) Mindenféleképp fedd le, és úgy párold el?bb. De be kell vallanom, hogy a Römertopf-ban sütésnek egészen egyedi végeredménye lesz (minden hozzávaló együtt g?zöl?dik), ami nem teljesen ugyanaz, mint a jénai. Pl. ez alá semmilyen folyadék nem kell, mert magából a tálból csapódik ki a szükséges pára és gy?lik össze szaft formájában. Egyébként ez egy ezeréves ún. városl?di római tál, g?zöm sincs, hogy van-e még ilyen egyáltalán. Köszönöm a dicséretet! (Nagyon magas az oldal által felállított mérce, de igyekszem.) Üdvözlettel: Jutka

Törölt felhasználó

Kedves Jutka! Ty?, ez aztán jól hangzik, és nem utolsó sorban jól néz ki! Megyek is a boltba hozzávalókért!;-) Majd beszámolok milyen lett, de tuti fincsi! Szép napot! Timi

koszider

Ó, nagyon örülök, ha tetszik! Nem csalás, tényleg így néz ki, annyi a forsza, hogy a végén legyen egy kis türelmed lepirítani. Nem kell neki sok, kb. 15 perc mindössze. Szórj a combokra ételízesít?t (én Maggi Ízvarázst használok), mert attól különösen szép színe lesz a b?rnek. Jó étvágyat! Koszider

Törölt felhasználó

Szióka! Na meg is lettem a kajcsival! Nagyon fincsi lett, mint ahogy sejtettem!;-) Kislányom is falta befele! Türelmesen kivártam és szépen lepirítottam. Köszönöm a receptet! Még sok ilyet!;-) Szép estét! Timi

koszider

Szívb?l örülök, annak meg különösen, hogy a kislányodnak is ízlett! Szeretettel üdvözöl: Jutka

Törölt felhasználó

Szia! Ma este szeretném elkészíteni a páromnak szülinapjára. Csak egy kérdésem lenne, ugye a zöldségek nem lesznek ízetlenek mint a párolásnál. Nem tudom érted-e, én nem szeretem magában a párolt zöldségeket, ennek ad ízt a hús meg az ételízesít? rendesen? A római tálat sem használtam még, nem rég kaptam, ezért is vagyok bizonytalan. Ugye elkészíthetem nem fogunk csalódni? Vagy tegyek még bele más f?szereket is?

koszider

Szerintem a són kívül semmilyen f?szert nem kíván. A zöldségek ízét a rálocsolt tejföl fogja megadni. Nem, az így készített zöldségnek semmi köze a sima párolt zöldség ízéhez! A többféle zöldség, a hús, a tejföl és a vaj (!! hisz az is van rajta, ha nem is kell sok) együtt ad ki egy olyan zamatot, amelyet a sima g?zben párolt (szerintem is ízetlen) zöldség nem tud produkálni. Nyugodtan készítsd úgy, ahogy le van írva, nem fog csalódást okozni. A római tálhoz üzenem: legalább 20-30 percre be kell áztatni a sütés el?tt. Annyi vízbe tedd bele, hogy az alját és a tetejét is ellepje (a tál két részét tedd egymásba és úgy tedd a vízbe) - én abban a lavórban szoktam áztatni, amit máskülönben a bef?zéshez használok, ebben mosom a gyümölcsöt, tehát nem a lábamat. El?bb tedd a tálat a süt?be és csak utána gyújtsd be a süt?t, így biztosan lassan fog melegedni és nem reped meg a tál. A tálba semmilyen folyadékot nem kell önteni, mert nagyon sok fog kisülni a zöldségb?l, tejfölb?l, de magából a tálból is - annyira sok, hogy a végén, amikor már minden megpuhult, vagy 20 perc azzal telik el, hogy már fed? nélkül sütöd a cuccot, hogy a lé bes?r?södjön a hús pedig megpiruljon. Ha most használod el?ször a tálat, el?bb, még az áztatás el?tt, jó alaposan mosd ki forró vízzel, de mosogatószert NE használj hozzá. Remélem, még id?ben megkapod az üzenetemet! Férjednek minden jót kívánok a születésnapjára, neked sikeres f?zést! Üdvözöl: Koszider ui. Örülnék, ha beszámolnál az eredményr?l!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek