r
Nosalty Logó

Csirkecomb zöldségekkel, római tálban

koszider
Csirkecomb zöldségekkel, római tálban
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

907
Kalória
34.5g
Fehérje
55.3g
Szénhidrát
61.4g
Zsír
458.4g
Víz
235.4g
Koleszterin
11.4g
Élelmi rost
5.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 907 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2721 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 118 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.5 g

Zsír

  • Összesen
    61.4 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1146.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    221 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    502 mg
  • Nátrium
    268 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    55.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    458.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    908 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 907 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.5 g

Zsír

  • Összesen
    184.1 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    706 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3439.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    662 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    352 mg
  • Foszfor
    1505 mg
  • Nátrium
    804 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    166 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    1375.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2725 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    136 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    289 micro
  • Kolin:
    285 mg
  • Retinol - A vitamin:
    929 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    182 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    398 micro
Összesen 2721 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 118 kcal

Elkészítés

  1. A római tálat legalább fél órára hideg vízbe beáztatjuk.
  2. A krumplit meghámozzuk, vékony karikákra felvágjuk. Ha friss zöldséget (is) használunk, azokat értelemszerűen megtisztítjuk, feldaraboljuk.
  3. A római tál alját a vaj felével kikenjük, a krumplikarikákkal kirakjuk - fészket gyártunk. Megsózzuk.
  4. Belezúdítjuk az összes zöldséget. Legjobb a mirelit, mert az már elő van készítve, fagyottan használjuk. Kedvünkre bármit beletehetünk: zöldborsót, zöldbabot, brokkolit, karfiolt, répát, cukkinit, kelbimbót, karalábét, kukoricát, vagy ezek kész keverékét. Ha friss zöldséget is használunk, azt sem kell megpárolni, csak keverjük a többi közé.
  5. A zöldséget megsózzuk, megöntözzük a tejföllel, rádaraboljuk a maradék vajat.
  6. A tetejére tesszük a csirkecombokat,megsózzuk, vagy még jobb, ha ételízesítővel meghintjük.
  7. A tálat lefedjük, hideg sütőbe tesszük, alágyújtunk és nézegetés nélkül, közepes hőfokon90 percig sütjük.
  8. Megszemléljük az eredményt: a comb és a zöldség már puha, de valószínűleg hosszú a leve és még nem pirult meg. Az összegyűltszafttal meglocsoljuk a combokat ésa tál teteje nélkül még 15 percig pirítjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 105 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x22x9

Kitűnő vasárnapi ebéd, mert 10 perc alatt összedobható, nem kell a sütő mellett állni és aggódni, hogy oda ne égjen, ki ne száradjon. Garantáltan omlós puha, szaftos végeredményt kapunk. A körettel sem kell bajlódni, minden egyben van. Annál jobb, minél többféle zöldséget használunk. Egyetlen baja, hogy 3 főnél nagyobb adag nem fér bele a tálba. (Esetleg 4 fő, ha gyerek is van közöttük.) Figyelem! A római tál kényes jószág: mindig be kell áztatni,  főzés közben csak tűzforró folyadék önthető bele, forrón ne tegyük hideg felületre és soha ne tisztítsuk mosogatószerrel, csak áztatással, tiszta vízzel. Ha nagyon elzsírosodna, a szokásos áztatás után töltsük tele ecetes vízzel és a tegyük a sütőbe másfél órára. Ha egyszer halat sütöttünk benne, készüljünk fel, hogy örökre halszagú marad!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek