r
Nosalty Logó

Csirkecomb zöldségekkel, római tálban

koszider
Csirkecomb zöldségekkel, római tálban
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

907
Kalória
34.5g
Fehérje
55.3g
Szénhidrát
61.4g
Zsír
458.4g
Víz
235.4g
Koleszterin
11.4g
Élelmi rost
5.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 907 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2721 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 118 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.5 g

Zsír

  • Összesen
    61.4 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1146.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    221 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    502 mg
  • Nátrium
    268 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    55.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    458.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    908 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 907 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.5 g

Zsír

  • Összesen
    184.1 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    706 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3439.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    662 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    352 mg
  • Foszfor
    1505 mg
  • Nátrium
    804 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    166 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    1375.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2725 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    136 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    289 micro
  • Kolin:
    285 mg
  • Retinol - A vitamin:
    929 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    182 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    398 micro
Összesen 2721 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 118 kcal

Elkészítés

  1. A római tálat legalább fél órára hideg vízbe beáztatjuk.
  2. A krumplit meghámozzuk, vékony karikákra felvágjuk. Ha friss zöldséget (is) használunk, azokat értelemszerűen megtisztítjuk, feldaraboljuk.
  3. A római tál alját a vaj felével kikenjük, a krumplikarikákkal kirakjuk - fészket gyártunk. Megsózzuk.
  4. Belezúdítjuk az összes zöldséget. Legjobb a mirelit, mert az már elő van készítve, fagyottan használjuk. Kedvünkre bármit beletehetünk: zöldborsót, zöldbabot, brokkolit, karfiolt, répát, cukkinit, kelbimbót, karalábét, kukoricát, vagy ezek kész keverékét. Ha friss zöldséget is használunk, azt sem kell megpárolni, csak keverjük a többi közé.
  5. A zöldséget megsózzuk, megöntözzük a tejföllel, rádaraboljuk a maradék vajat.
  6. A tetejére tesszük a csirkecombokat,megsózzuk, vagy még jobb, ha ételízesítővel meghintjük.
  7. A tálat lefedjük, hideg sütőbe tesszük, alágyújtunk és nézegetés nélkül, közepes hőfokon90 percig sütjük.
  8. Megszemléljük az eredményt: a comb és a zöldség már puha, de valószínűleg hosszú a leve és még nem pirult meg. Az összegyűltszafttal meglocsoljuk a combokat ésa tál teteje nélkül még 15 percig pirítjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés módja: római tál
  • Sütés ideje: 105 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x22x9

Kitűnő vasárnapi ebéd, mert 10 perc alatt összedobható, nem kell a sütő mellett állni és aggódni, hogy oda ne égjen, ki ne száradjon. Garantáltan omlós puha, szaftos végeredményt kapunk. A körettel sem kell bajlódni, minden egyben van. Annál jobb, minél többféle zöldséget használunk. Egyetlen baja, hogy 3 főnél nagyobb adag nem fér bele a tálba. (Esetleg 4 fő, ha gyerek is van közöttük.) Figyelem! A római tál kényes jószág: mindig be kell áztatni,  főzés közben csak tűzforró folyadék önthető bele, forrón ne tegyük hideg felületre és soha ne tisztítsuk mosogatószerrel, csak áztatással, tiszta vízzel. Ha nagyon elzsírosodna, a szokásos áztatás után töltsük tele ecetes vízzel és a tegyük a sütőbe másfél órára. Ha egyszer halat sütöttünk benne, készüljünk fel, hogy örökre halszagú marad!

További receptek

Húsvéti sonkás burger

Ez a húsvéti sonkás burger tökéletes választás egy családi/ünnepi ebédhez vagy baráti összejövetelhez. A főtt sonka és a tojássaláta kombinációja örök kedvenc, a friss ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

5 kiváló étterem, ami igazságot szolgáltat minden olyan ételnek, amit...

Az iskolai menzákról a legtöbben csak rossz emlékeket őrzünk, legyen szó akár a vakolóanyagra emlékeztető főzelékekről, akár a különféle tokányokról, amik legtöbbször mócsingos húsok voltak valamilyen nyálkás szószban. De tényleg rosszak ezek a menzás kaják, vagy csak rosszul voltak elkészítve? Most ajánlunk öt éttermet, ahol több menzás mumusnak szolgáltatnak igazságot, és bebizonyítják, lehet ezt jól is csinálni.

Top Receptek

Lila hagymás uborkasaláta télire

Ez édeskésebb ízű, nagyon finom. Nálunk minden évben készül, én olyan vagyok mint a hangya, szorgoskodom, télen pedig elfogyasztjuk....férjecském is hangyának nevez mindig :-))))

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...