Csirkecomb zöldségekkel, római tálban

- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
250g csirkecomb278 kcal
-
133g burgonya77 kcal
-
233g zöldségkeverék168 kcal
-
133g tejföl264 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
750g csirkecomb835 kcal
-
400g burgonya231 kcal
-
700g zöldségkeverék504 kcal
-
400g tejföl792 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
32.6g csirkecomb36 kcal
-
17.4g burgonya10 kcal
-
30.4g zöldségkeverék22 kcal
-
17.4g tejföl34 kcal
-
2.2g vaj16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34.5 g
Zsír
-
Összesen 61.4 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 235 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1146.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 221 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 117 mg
-
Foszfor 502 mg
-
Nátrium 268 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.3 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 458.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 908 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 96 micro
-
Kolin: 95 mg
-
Retinol - A vitamin: 310 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 61 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 133 micro
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 103.5 g
Zsír
-
Összesen 184.1 g
-
Telített zsírsav 84 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 56 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 706 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3439.1 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 90 mg
-
Kálcium 662 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 352 mg
-
Foszfor 1505 mg
-
Nátrium 804 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 166 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 1375.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2725 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 136 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 31 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 289 micro
-
Kolin: 285 mg
-
Retinol - A vitamin: 929 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 182 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 398 micro
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 149.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 118 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
Hozzávalók
-
3 db csirkecomb
-
40 dkg burgonya
-
70 dkg zöldségkeverék
-
4 dl tejföl
-
5 dkg vaj
-
só ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
Elkészítés
- A római tálat legalább fél órára hideg vízbe beáztatjuk.
- A krumplit meghámozzuk, vékony karikákra felvágjuk. Ha friss zöldséget (is) használunk, azokat értelemszerűen megtisztítjuk, feldaraboljuk.
- A római tál alját a vaj felével kikenjük, a krumplikarikákkal kirakjuk - fészket gyártunk. Megsózzuk.
- Belezúdítjuk az összes zöldséget. Legjobb a mirelit, mert az már elő van készítve, fagyottan használjuk. Kedvünkre bármit beletehetünk: zöldborsót, zöldbabot, brokkolit, karfiolt, répát, cukkinit, kelbimbót, karalábét, kukoricát, vagy ezek kész keverékét. Ha friss zöldséget is használunk, azt sem kell megpárolni, csak keverjük a többi közé.
- A zöldséget megsózzuk, megöntözzük a tejföllel, rádaraboljuk a maradék vajat.
- A tetejére tesszük a csirkecombokat,megsózzuk, vagy még jobb, ha ételízesítővel meghintjük.
- A tálat lefedjük, hideg sütőbe tesszük, alágyújtunk és nézegetés nélkül, közepes hőfokon90 percig sütjük.
- Megszemléljük az eredményt: a comb és a zöldség már puha, de valószínűleg hosszú a leve és még nem pirult meg. Az összegyűltszafttal meglocsoljuk a combokat ésa tál teteje nélkül még 15 percig pirítjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x22x9
- Sütés ideje: 105 perc
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 262
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 43
- Össznézettség: 57761
- Feltöltés dátuma: 2010. november 15.
Ajánló
Nem kíván salátát, de adhatunk mellé egy kis kompótot.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- szezon:
-
- Speciális étrendek:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Kitűnő vasárnapi ebéd, mert 10 perc alatt összedobható, nem kell a sütő mellett állni és aggódni, hogy oda ne égjen, ki ne száradjon. Garantáltan omlós puha, szaftos végeredményt kapunk. A körettel sem kell bajlódni, minden egyben van. Annál jobb, minél többféle zöldséget használunk. Egyetlen baja, hogy 3 főnél nagyobb adag nem fér bele a tálba. (Esetleg 4 fő, ha gyerek is van közöttük.) Figyelem! A római tál kényes jószág: mindig be kell áztatni, főzés közben csak tűzforró folyadék önthető bele, forrón ne tegyük hideg felületre és soha ne tisztítsuk mosogatószerrel, csak áztatással, tiszta vízzel. Ha nagyon elzsírosodna, a szokásos áztatás után töltsük tele ecetes vízzel és a tegyük a sütőbe másfél órára. Ha egyszer halat sütöttünk benne, készüljünk fel, hogy örökre halszagú marad!
Hozzászólások (3)
Kedves Koszider !Jól indítottál :))Üdv köztünk ! Nagyon guszta!! Csak az a baj ,hogy nincs ilyen tálam:((((( Jénaiban elkészíthet? ugye:))))?????? Csináltad már úgy?? Üdv Edit
Kedves Edit! Így, ilyen formában még nem csináltam meg jénaiban, de biztosan el lehet úgy is készíteni. (S?t, nyilván tepsiben is.) Mindenféleképp fedd le, és úgy párold el?bb. De be kell vallanom, hogy a Römertopf-ban sütésnek egészen egyedi végeredménye lesz (minden hozzávaló együtt g?zöl?dik), ami nem teljesen ugyanaz, mint a jénai. Pl. ez alá semmilyen folyadék nem kell, mert magából a tálból csapódik ki a szükséges pára és gy?lik össze szaft formájában. Egyébként ez egy ezeréves ún. városl?di római tál, g?zöm sincs, hogy van-e még ilyen egyáltalán. Köszönöm a dicséretet! (Nagyon magas az oldal által felállított mérce, de igyekszem.) Üdvözlettel: Jutka
Kedves Jutka! Ty?, ez aztán jól hangzik, és nem utolsó sorban jól néz ki! Megyek is a boltba hozzávalókért!;-) Majd beszámolok milyen lett, de tuti fincsi! Szép napot! Timi
Ó, nagyon örülök, ha tetszik! Nem csalás, tényleg így néz ki, annyi a forsza, hogy a végén legyen egy kis türelmed lepirítani. Nem kell neki sok, kb. 15 perc mindössze. Szórj a combokra ételízesít?t (én Maggi Ízvarázst használok), mert attól különösen szép színe lesz a b?rnek. Jó étvágyat! Koszider
Szióka! Na meg is lettem a kajcsival! Nagyon fincsi lett, mint ahogy sejtettem!;-) Kislányom is falta befele! Türelmesen kivártam és szépen lepirítottam. Köszönöm a receptet! Még sok ilyet!;-) Szép estét! Timi
Szívb?l örülök, annak meg különösen, hogy a kislányodnak is ízlett! Szeretettel üdvözöl: Jutka
Szia! Ma este szeretném elkészíteni a páromnak szülinapjára. Csak egy kérdésem lenne, ugye a zöldségek nem lesznek ízetlenek mint a párolásnál. Nem tudom érted-e, én nem szeretem magában a párolt zöldségeket, ennek ad ízt a hús meg az ételízesít? rendesen? A római tálat sem használtam még, nem rég kaptam, ezért is vagyok bizonytalan. Ugye elkészíthetem nem fogunk csalódni? Vagy tegyek még bele más f?szereket is?
Szerintem a són kívül semmilyen f?szert nem kíván. A zöldségek ízét a rálocsolt tejföl fogja megadni. Nem, az így készített zöldségnek semmi köze a sima párolt zöldség ízéhez! A többféle zöldség, a hús, a tejföl és a vaj (!! hisz az is van rajta, ha nem is kell sok) együtt ad ki egy olyan zamatot, amelyet a sima g?zben párolt (szerintem is ízetlen) zöldség nem tud produkálni. Nyugodtan készítsd úgy, ahogy le van írva, nem fog csalódást okozni. A római tálhoz üzenem: legalább 20-30 percre be kell áztatni a sütés el?tt. Annyi vízbe tedd bele, hogy az alját és a tetejét is ellepje (a tál két részét tedd egymásba és úgy tedd a vízbe) - én abban a lavórban szoktam áztatni, amit máskülönben a bef?zéshez használok, ebben mosom a gyümölcsöt, tehát nem a lábamat. El?bb tedd a tálat a süt?be és csak utána gyújtsd be a süt?t, így biztosan lassan fog melegedni és nem reped meg a tál. A tálba semmilyen folyadékot nem kell önteni, mert nagyon sok fog kisülni a zöldségb?l, tejfölb?l, de magából a tálból is - annyira sok, hogy a végén, amikor már minden megpuhult, vagy 20 perc azzal telik el, hogy már fed? nélkül sütöd a cuccot, hogy a lé bes?r?södjön a hús pedig megpiruljon. Ha most használod el?ször a tálat, el?bb, még az áztatás el?tt, jó alaposan mosd ki forró vízzel, de mosogatószert NE használj hozzá. Remélem, még id?ben megkapod az üzenetemet! Férjednek minden jót kívánok a születésnapjára, neked sikeres f?zést! Üdvözöl: Koszider ui. Örülnék, ha beszámolnál az eredményr?l!