r
Nosalty Logó

Spenótos csirkealagút

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csibedina
Spenótos csirkealagút
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1045 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 4176 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 164 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    86.2 g

Zsír

  • Összesen
    67.8 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    486 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2778.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    564 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    1012 mg
  • Nátrium
    925 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    417.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    787 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    395 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    383 mg
  • Retinol - A vitamin:
    402 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4605 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10070 micro
Összesen 1045 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    344.8 g

Zsír

  • Összesen
    271.4 g
  • Telített zsírsav
    122 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1944 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11113.3 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    380 mg
  • Kálcium
    2257 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    688 mg
  • Foszfor
    4047 mg
  • Nátrium
    3698 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1670.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3148 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    203 micro
  • K vitamin:
    1578 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    108 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    873 micro
  • Kolin:
    1533 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1609 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18421 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40279 micro
Összesen 4176 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    437.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    725 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1586 micro
Összesen 164 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet apró darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, meghintjük kis szerecsendióval, és megkeverve állni hagyjuk, amíg a többi hozzávalót elő nem készítjük.
  2. A spenótot picit sóval, borssal és ízlés szerint fokhagymával gázon megfuttatjuk.
  3. Egy őzgerinc formát kivajazunk, majd morzsázunk, és kibéleljük a bacon szeletekkel.
  4. A tejfölt a tojásokkal, a liszttel, a reszelt sajttal összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, majd belekeverjük a húsokat.
  5. A baconnal kibélelt formákba töltjük a húsos massza felét, a közepére végig spenótot kanalazunk, majd befedjük a maradék masszával.
  6. A baconok formából kilógó végeit a masszára hajtogatjuk.
  7. Előmelegítt sütőben kb. 45 percig sütjük, majd kiborítjuk egy tepsibe és addig sütjük, amíg a bacon szép piros nem lesz.
  8. Krumplipürével tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 199
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 7504
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Csibedina 70 recept

A porhanyós csirkemell és a fokhagymával markáns spenót harmonikus ötvözete. Akár ünnepi asztalra is kerülhet :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készül a lusta asszony „töltött" káposztája: haraszt nélkül is...

A töltött káposzta egy igazi magyar klasszikus, amely minden ünnepi asztalon megállja a helyét, de az elkészítése nem éppen a leggyorsabb feladat. Aki kóstolta, már, tudja, hogy az íze minden fáradozást megér, de mi van akkor, ha valaki szeretné élvezni ezt az ízvilágot a hosszadalmas előkészületek nélkül? Itt jön képbe a lusta asszony „töltött" káposztája, amely haraszt (káposztalevél) nélkül, egyszerűbb és gyorsabb formában hozza el a klasszikus töltött káposzta ízét. Ez az étel nemcsak praktikus, de ugyanolyan laktató és finom, mint az eredeti változat.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...