r
Nosalty Logó

Csirkemájas spagetti

Nikóka
Csirkemájas spagetti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

857
Kalória
44g
Fehérje
77.7g
Szénhidrát
41.2g
Zsír
317.5g
Víz
426.2g
Koleszterin
4.9g
Élelmi rost
7.9g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 857 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2575 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 172 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    44 g

Zsír

  • Összesen
    41.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    426 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1753 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    407 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    745 mg
  • Nátrium
    362 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    77.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    317.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3500 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    822 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3487 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    40 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 857 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    131.9 g

Zsír

  • Összesen
    123.6 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1279 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5258.9 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    372 mg
  • Kálcium
    1221 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    284 mg
  • Foszfor
    2235 mg
  • Nátrium
    1086 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    233 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    952.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10499 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    52 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    138 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2466 micro
  • Kolin:
    714 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10461 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    409 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    120 micro
  • Lut-zea
    339 micro
Összesen 2575 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    352.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    703 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    700 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    8 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 172 kcal

Elkészítés

  1. A vöröshagymát apróra vágjuk, az olajon üvegesre pirítjuk.
  2. A paprikát is felkockázzuk, a gombát is felaprítjuk, rátesszük a pirított hagymára, majd addig pároljuk, amíg a gomba leve elfő.
  3. Ekkor rátesszük a megtisztított, csíkokra vágott májat, meghintjük a fűszerpaprikával, borssal, rávágjuk a fokhagymát, és felöntjük kb. 1,5 dl vízzel.
  4. 15-20 percig főzzük, ekkor sózzuk. Majd besűrítjük a tejföllel kikevert liszttel, felforraljuk, és lezárjuk.
  5. Közben a spagetti tésztát kifőzzük bő, sós vízben. A kifőtt tésztával és a reszelt sajttal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 30 p

Ezt a receptet még régebben olvastam egy szakácskönyvben.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...