r
Nosalty Logó

Csirkemáj-pörkölt Smaragd konyhától

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Smaragd konyha
Csirkemáj-pörkölt Smaragd konyhától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 255 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 768 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 94 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    830.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    521 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    218.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5514 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    28 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    987 micro
  • Kolin:
    330 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5483 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    1601 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 255 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1725 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2492.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    278 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    1562 mg
  • Nátrium
    377 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    654.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16541 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    83 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2962 micro
  • Kolin:
    991 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16450 micro
  • α-karotin
    72 micro
  • β-karotin
    949 micro
  • β-crypt
    179 micro
  • Likopin
    4802 micro
  • Lut-zea
    390 micro
Összesen 768 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2022 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    362 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2011 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    587 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 94 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A májat előkészítjük, a hártyákat leszedjük róla, és kockákra vágjuk. Jól megmossuk, szűrőn lecsepegtetjük.
  2. A kockára vágott hagymát olajon megdinszteljük. Mikor már szép üveges, hozzáadjuk az 1 kanál sűrített paradicsomot, sót, borsot, fűszerpaprikát, elkeverjük, és hozzáadjuk a májat. Ezzel is elkeverjük és hozzáadjuk az 1dl vörösbort. Mérsékelt lángon készre főzzük kb. 20 perc alatt.
  3. Amikor már puha a máj, a vízben elkeverjük a lisztet, és felöntjük vele. Összeforraljuk nagyobb lángon, és megszórjuk a 2 csipet majorannával.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 16
  • 7 napos nézettség: 109
  • Össznézettség: 115787
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 13.

Ajánló

Főtt krumplival és házi csalamádéval ajánlom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkemáj-pörkölt Smaragd konyhától
Smaragd konyha 149 recept

Könnyű és gyorsan elkészíthető vacsora.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legkedveltebb húsvéti sütemények

Itt a húsvéti szezon a nyakunkon, vele együtt készülhetnek kiskonyhánkban a legkedveltebb húsvéti sütemények is! Tekercsek, mézes krémesek répatorták, egyesüljetek!

Így nem romlik meg a hűtőben a nyitott üveg lekvár

Egy üveg lekvár nagy kincs, a gyümölcsös finomságokkal telepakolt kamra pedig maga a kincstár: azonban, ha innen előveszünk egy üveget, majd felbontva a hűtőbe tesszük, megtörjük a szavatosság varázsát, és nagyon oda kell figyelnünk a lekvár tárolására. A Napi Tipp ebben nyújt most segítséget.