r
Nosalty Logó

Csirkehúsleves gombagombóccal

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Marcsisef
Csirkehúsleves gombagombóccal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Leveshez

Gombóchoz

Összesen 633 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Leveshez

Gombóchoz

Összesen 2529 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Leveshez

Gombóchoz

Összesen 115 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    949.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    463 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    312.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    499 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    406 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    1267 micro
  • β-karotin
    4287 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    644 micro
  • Lut-zea
    1551 micro
Összesen 633 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    170.9 g

Zsír

  • Összesen
    111.8 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    690 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3796.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    450 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    391 mg
  • Foszfor
    1854 mg
  • Nátrium
    880 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    206.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1248.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1996 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    324 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    1625 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    620 micro
  • Kolin:
    642 mg
  • Retinol - A vitamin:
    356 micro
  • α-karotin
    5069 micro
  • β-karotin
    17148 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    6205 micro
Összesen 2529 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    231 micro
  • β-karotin
    783 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    117 micro
  • Lut-zea
    283 micro
Összesen 115 Kcal

Hozzávalók

Leveshez

Gombóchoz

Elkészítés

Leveshez

  1. A megtisztított csirkét megmossuk és darabokra vágjuk.
  2. Hideg vízbe feltesszük főni. Amikor felforrt, habját leszedjük, beletesszük a fűszereket és takarék lángon lassan (éppen, hogy csak gyöngyözzön, hogy szép tiszta színe legyen), főzzük kb. fél óráig.
  3. Majd beletesszük a megtisztított zöldségeket.
  4. Amikor a benne levők megfőttek, pár perc pihentetés után leszűrjük.
  5. Míg fő a leves, elkészítjük a gombócot. A gombát alaposan megmossuk és apróra vágjuk. A tojást felverjük, sózzuk, borsozzuk, folyamatos kevergetés közben hozzáadjuk a búzadarát, a gombát és az aprított petrezselyem zöldjét.
  6. A masszából kicsi gombócokat formálunk.
  7. Forrásba lévő, sós vízben kifőzzük, amíg fel nem jönnek a felszínre, majd leszűrjük.
  8. Megfelelő mennyiségű leszűrt levesbe belefőzzük a cérnametéltet.
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 124
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 6122
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 27.

Ajánló

A tányérba gombagombócot szedünk, majd rámerjük a levest. Melegen tálaljuk! Jó étvágyat kívánok!      

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Csirkehúsleves gombagombóccal
Marcsisef 217 recept

Esős az idő, ilyenkor jó a gombatermés, és ezzel a levesbetéttel még finomabb a húsleves.

Hozzávalók

Leveshez

Gombóchoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

11 retró menzás étel, amitől még ma is megdobban a...

Sokunk gasztronómiai ízlésének kőkemény alapját azok a retró menzás ételek adják, amelyeket nap mint nap fogyasztottunk az óvodában, iskolában és gimnáziumban. Ennyi év folyamatos traktálása bizony mély nyomot hagy az emberen, nézzük most ennek a pozitív oldalát.