Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Juhhúsos gulyás

Juhhúsos gulyás
Juhhúsos gulyás
225 perc / előkészület: 15 perc főzés: 210 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A juhhúst kedvelők és azt megkóstolni kívánók sem fognak ebben a gulyásban csalódni. Vörösborral is gazdagíthatjuk.

Mint minden gulyás lassan, hosszan főzve az igazi. Ha tehetjük, Slow Cookerben főzzük. Úgy magára is hagyhatjuk fél napra. Mire hazajövünk, az ebéd készen vár...

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Sárgarépát, káposztát, csipetkét is főzhetünk bele. Bográcsban is készíthetjük.

Ha Slow Cookerban főzzük a 4. lépésig megegyezik, majd 7 dl forró vizet öntsünk a Slow Cooker-be, kaparjuk bele a húst, adjuk hozzá a burgonyát, és lefedve, magas fokozaton 5, alacsony fokozaton 8-12 órán át főzzük. Tálalás előtt sózzuk, borsozzuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy minimum 3 literes főzőedényben az olajon vagy zsíron üvegesre pirítjuk az apróra darabolt hagymát. A köménymagot is beleszórjuk.
  2. Pirospaprikával megszórjuk, és egy percig együtt pirítjuk.
  3. A falatnyi darabokra vágott és zsírtól megtisztított juhhúst belekeverjük, és pár percig pároljuk, hogy ne legyen véres darab benne.
  4. A paradicsomot, paprikát és fokhagymát is felkockázzuk, és a húshoz keverjük.
  5. Annyi forró vízzel öntjük fel, hogy ellepje. Gyöngyözve forralva, fedő alatt majdnem puhára főzzük a juhhúst.
  6. A burgonyát felkockázzuk, és belekeverjük. Forró vizet adunk hozzá, ha szükséges.
  7. A burgonyával is puhára főzzük, majd sózzuk, borsozzuk. 4 személyre tálaljuk.
  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 960
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

sWaddyWaddy

Mióta szakács: 2013.09.01.
398 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

juhgulyás, gulyás juhhússal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

626
olívaolaj 2 ek
juhhús 75 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
fűszerpaprika 2 teáskanál
burgonya 50 dkg
paprika 1 közepes db
paradicsom 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
köménymag 0 ízlés szerint
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
víz 1 l