Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirke Sztroganoff módra

Csirke Sztroganoff módra
Csirke Sztroganoff módra
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igaz, hogy a klasszikus bélszínből készül, de szűzpecsenyéből, csirke- vagy pulykamellből is pikáns és különleges ételt varázsolhatunk az asztalra.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst mossuk meg, itassuk le a vizet róla, majd szeleteljük ujjnyi csíkokra. Sózzuk, és szórjuk meg borssal. Egy lábasba hevítsük fel az olajat, és pirítsuk meg a csirkemellcsíkokat.
  2. Tisztítsuk meg a zöldségeket, mossuk meg. Vágjuk a hagymát és a gombát vékony szeletekre, a szalonnát és az uborkát kockákra. Serpenyőbe öntsünk kevés olajat, dobjuk rá a szalonnakockákat, majd tegyük hozzá a hagymát, ahogy kezd üvegesre pirulni, adjuk hozzá a gombát, szórjuk meg borssal, enyhén sózzuk meg.
  3. Nagyjából 15 perc párolás után adjuk hozzá az uborkát, mustárt és a zúzott fokhagymát, kicsit kevergessük át, majd öntsük rá a pirított húsra. Utolsó lépésként a tejfölt adjuk hozzá, ha szükséges, adjunk hozzá egy evőkanál lisztet, a mártás sűrűségétől függően. Szórjuk meg a petrezselyemmel, még egyszer forrósítsuk fel.
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 39
össznézettség: 15 000
elküldve: 2
receptkönyvben: 49
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Lilalicsi

Mióta szakács: 2017.02.17.
21 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
konyha: orosz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

stroganoff csirke, stroganov

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1083
csirkemell filé 70 dkg
csiperkegomba 30 dkg
kolozsvári szalonna 20 dkg
kenyérszalonna 10 dkg
csemegeuborka 15 dkg
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 1 gerezd
napraforgó olaj 1 dl
mustár 2 ek
tejföl 3 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor