r
Nosalty Logó

Csirke Sztroganoff módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Lilalicsi
Csirke Sztroganoff módra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 1097 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 4385 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 213 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.6 g

Zsír

  • Összesen
    94.7 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    996.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    559 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    315.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    590 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    636 micro
Összesen 1097 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    194.5 g

Zsír

  • Összesen
    378.8 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    124 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3986.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    470 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    306 mg
  • Foszfor
    2238 mg
  • Nátrium
    743 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1263.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    631 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    748 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    88 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    232 micro
  • Kolin:
    703 mg
  • Retinol - A vitamin:
    432 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2361 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2544 micro
Összesen 4385 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    61 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 213 Kcal

Elkészítés

  1. A húst mossuk meg, itassuk le a vizet róla, majd szeleteljük ujjnyi csíkokra. Sózzuk, és szórjuk meg borssal. Egy lábasba hevítsük fel az olajat, és pirítsuk meg a csirkemellcsíkokat.
  2. Tisztítsuk meg a zöldségeket, mossuk meg. Vágjuk a hagymát és a gombát vékony szeletekre, a szalonnát és az uborkát kockákra. Serpenyőbe öntsünk kevés olajat, dobjuk rá a szalonnakockákat, majd tegyük hozzá a hagymát, ahogy kezd üvegesre pirulni, adjuk hozzá a gombát, szórjuk meg borssal, enyhén sózzuk meg.
  3. Nagyjából 15 perc párolás után adjuk hozzá az uborkát, mustárt és a zúzott fokhagymát, kicsit kevergessük át, majd öntsük rá a pirított húsra. Utolsó lépésként a tejfölt adjuk hozzá, ha szükséges, adjunk hozzá egy evőkanál lisztet, a mártás sűrűségétől függően. Szórjuk meg a petrezselyemmel, még egyszer forrósítsuk fel.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 34
  • 7 napos nézettség: 331
  • Össznézettség: 47924
  • Feltöltés dátuma: 2017. december 14.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Csirke Sztroganoff módra
Lilalicsi 21 recept

Igaz, hogy a klasszikus bélszínből készül, de szűzpecsenyéből, csirke- vagy pulykamellből is pikáns és különleges ételt varázsolhatunk az asztalra.

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.