Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirke Sztroganoff módon készítve

Csirke Sztroganoff módon készítve
Csirke Sztroganoff módon készítve
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem hagyományos Sztroganoff. Remek ebéd, vagy barátoknak összeütött könnyű vacsora. Legközelebb kipróbálom úgy, hogy pici mézet (kb.1 tk) csorgatok a húsra, mielőtt ráöntöm a tejszínt, és mielőtt még a méz teljesen karamellizálódna. ;)

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk, és olajon dinszteljük egy magas falú serpenyőben.
  2. Közben a megmosott, letisztított répát vékony hasábokra vágjuk, az uborkát is hasábokra szeljük. (Ha kevésnek gondolja valaki az ubit, rakhat bele még egyet, de számoljunk a mustárral!) Odarakjuk a köretet főni (jelen esetben, kép alapján kukoricás rizs).
  3. Amikor a hagyma kész, beletesszük a csíkokra vágott húst, majd fűszerezzük sóval, borssal. Amikor a hús kezd itt-ott pirulgatni, mellé tesszük a répát és az uborkát, egy kevés vizet, és főzzük. (Én úgy szeretem, ha roppan a répa és az ubi, tehát kb. 5-8 percig főtt, aki szereti, ha puha, akkor bátran minimum 15 percig főzze.)
  4. Főzőtejszínnel felöntjük az egészet. Ha szükséges, akkor sózunk, borsozunk. Belekeverjük a mustárt. Kb. 10 percig főzzük még. Amennyiben hígnak látjuk, akkor liszttel sűrítünk.
  5. Az elkészült körettel tálaljuk. Jó étvágyat
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 394
elküldve: 1
receptkönyvben: 41
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Morzsácska

Mióta szakács: 2012.07.12.
39 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sztroganoff csirkemell, csirke stroganoff módra, tejszínes uborkás csirkeragu

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Iby.Meszarosova1
Iby.Meszarosova1 Sun, 2015-12-20 09:08

valahogyan nem értem, mi ebben a Sztoganoff, mivel semmiben sem hasonlít a francia Stroganovra sem, de a valódo orosz Stroganovera sem, de semmiben. nem kétlem hogy finom lehet, csak nem troganoff módra.

315
vöröshagyma 1 közepes db
napraforgó olaj 3 ek
sárgarépa 1 kis db
kovászos uborka 1 közepes db
csirkemell filé 35 dkg
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
főzőtejszín 2 dl
mustár 1 teáskanál
víz 2 evőkanál
finomliszt 0.5 csapott ek