r
Nosalty Logó

Citromos csirke Slow Cookerban rizottóval

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Citromos csirke Slow Cookerban rizottóval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Citromos csirke

Rizottó

Összesen 721 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Citromos csirke

Rizottó

Összesen 2885 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Citromos csirke

Rizottó

Összesen 107 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.3 g

Zsír

  • Összesen
    33.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1282.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    400 mg
  • Nátrium
    703 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    393.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    625 micro
Összesen 721 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    177 g

Zsír

  • Összesen
    133.1 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    612 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5130.4 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    283 mg
  • Foszfor
    1601 mg
  • Nátrium
    2812 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    228.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1573.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    382 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    673 micro
  • Kolin:
    530 mg
  • Retinol - A vitamin:
    335 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    452 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2501 micro
Összesen 2885 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 107 Kcal

Hozzávalók

Citromos csirke

Rizottó

Elkészítés

Citromos csirke

  1. Az alaplevet főzőedényben felmelegítjük, és a Slow Cookerba öntjük. Magas hőfokozatra állítjuk.
  2. A citromokat megmossuk, kifacsarjuk. A citromhéjat később felhasználjuk.
  3. A csirkét feldaraboljuk. A mellhúst a csontról levágjuk, és kettévágjuk, hogy hasonló méretű legyen, mint a többi darab. Így egy időben főnek meg.
  4. A feldarabolt csirkéről lehúzzuk a bőrt, és eldobjuk. A Slow Cookerba helyezzük a csirkedarabokat.
  5. A citromhéjakat belehelyezzük a csirkedarabok mellé úgy, ahogy vannak, félbevágva. Így könnyebb később kiemelni őket, és eldobni. A citromhéj sok illóolajat tartalmaz, ami mind belefő a csirkébe, és ízesíti azt.
  6. 3 órán át főzzük a csirkét magas hőfokozaton, vagy 6 órán át alacsony hőfokozaton.
  7. A citromhéjakat kiemeljük, és eldobjuk.
  8. A turbolyát, sót és borsot óvatosan belekeverjük a csirkelébe.
  9. A lisztet egy csészébe szórjuk. A csirkeléből merőkanállal kiemelünk, és a liszttel csomómentesre keverjük.
  10. A habarást a csirkelébe visszaöntjük, és a csirkedarabokat óvatosan mozdítva a leveket hagyjuk elkeveredni.
  11. További fél óra alatt sűrűre főzzük. Addig elkészítjük a rizottót.

Rizottó

  1. Az olajat egy közepes főzőedényben felmelegítjük.
  2. A salottahagymákat megtisztítjuk, és apró darabokra vágjuk. Az olajon üvegesre pároljuk.
  3. A rizst beleöntjük, és elkeverjük. Egy-két percig együtt pirítjuk.
  4. A forró vizet is hozzáadjuk, és elkeverjük.
  5. Fedő alatt 25 percig pároljuk. Csak gyöngyözzön.
  6. Ha friss vagy konzerves borsót használunk, az utolsó 5 percben adjuk a rizshez. Ha mélyhűtött borsót használunk, azt egy kis főzőedényben külön főzzük puhára, és a rizshez keverjük.
  7. Melegen tálaljuk, 4 porcióra osztva a borsós rizottót és a citromos csirkét. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 760
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 08.

Ajánló

A citromos csirkét burgonyapürével is tálalhatjuk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A csirke omlik a csontról. A citrom kesernyés íze jól passzol a rizibizihez. 3,5 literes Slow Cookerban készült.

Hozzászólások

Hozzávalók

Citromos csirke

Rizottó

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A görögdinnye tárolásának aranyszabályai

A dinnyével nem könnyű az élet. Már maga a kiválasztás is egy idegőrlő folyamat, ami alatt próbáljuk a legédesebb gyümölcsöt hazavinni. És ha ez sikerül, következik az újabb fejtörés: a tárolás kérdése.