Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nyári citromos csirke

Nyári citromos csirke
Nyári citromos csirke
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Friss, üdítő, gyors...igazi nyári fogás! Recept a Bon Appeiti alapján.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Én most petrezselymes, citromos rizst készítettem hozzá, de zöldsalátával is finom!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megmossuk, papírtörlővel leitatjuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. Az olívaolajat egy vastag serpenyőben felmelegítjük, majd a bőrös résszel lefelé, közepes lángon kb. 10-12 percig sütjük, míg a bőr szép piros lesz.
  3. A citrom felét nagyon vékonyra karikázzuk. Mindegyik csirkecomb kap egy szeletet, a maradékot pedig a serpenyőbe tesszük. A serpenyőt 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 15-20 percig sütjük. Villával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
  4. Ha kész, tányérra tesszük.
  5. A serpenyőbe tesszük a finomra vágott hagymákat, és a chilipelyhet, 2.3 percig pirítjuk.
  6. Felöntjük borral és alaplével,ráfacsarjuk a maradék fél citrom levét forraljuk, míg kicsit besűrűsödik.
  7. Ha kész, visszatesszük bele a csikecombokat, és még egyet forralunk rajta.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 9 140
elküldve: 5
receptkönyvben: 266
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: 1

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
536 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

serpenyős csirke citrommal, citromos csirke

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nensy
Nensy Wed, 2016-07-06 22:27

Féltem kicsit tőle, de nagyon jó lett, válogatós tinimnek is ízlett. Bár én azért jóval tovább sütöttem, ennyi idő után nekem inkább főtt hús volt, mint sült, a nagyobbacskából pedig még kicsike vér is szivárgott. A szine sem tetszett. Szóval visszadugtam, kicsit magasabb hőfokra állítottam a sütőt, amikor már barátságosabb volt a szine, kivettem, csaltam kicsit, levettem a citromkarikákat, és kicsit rágrilleztem. Utána visszatettem rájuk és még egy kicsit grilleztem. Na így tökéletes lett. Mi soha nem esszük meg a bőrt, de most vétek lett volna nem megkóstolni, és jól tettük. A citromtól nagyon jó íze volt. Szóval csináljátok meg. Köszönjük a remek receptet ismét.

Nensy
Nensy Tue, 2016-07-05 15:00

Egy gyors kérdés. Végig bőrrel lefelé kell maradnia? Vagy mielött a citrom karikát rátesszük, megfordítjuk? Köszönöm. Holnap el szeretném készíteni, és bár nem biztos, hogy fontos momentum, de talán nem mindegy. Köszönöm.

409
csirke felsőcomb 6 db
citrom 1 db
oregánó 3 szál
fehérbor 0.5 dl
alaplé 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
chilipehely 1 kávéskanál
vöröshagyma 0.5 közepes db
fokhagyma 2 gerezd