Nosalty Logó

Nyári citromos csirke

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Dacota
Nyári citromos csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 412 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1648 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 145 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.8 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    562.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    261 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    146.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 412 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.1 g

Zsír

  • Összesen
    122.2 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    625 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2248.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    1044 mg
  • Nátrium
    844 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    587 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    302 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    701 micro
Összesen 1648 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 145 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, papírtörlővel leitatjuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. Az olívaolajat egy vastag serpenyőben felmelegítjük, majd a bőrös résszel lefelé, közepes lángon kb. 10-12 percig sütjük, míg a bőr szép piros lesz.
  3. A citrom felét nagyon vékonyra karikázzuk. Mindegyik csirkecomb kap egy szeletet, a maradékot pedig a serpenyőbe tesszük. A serpenyőt 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 15-20 percig sütjük. Villával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
  4. Ha kész, tányérra tesszük.
  5. A serpenyőbe tesszük a finomra vágott hagymákat, és a chilipelyhet, 2.3 percig pirítjuk.
  6. Felöntjük borral és alaplével,ráfacsarjuk a maradék fél citrom levét forraljuk, míg kicsit besűrűsödik.
  7. Ha kész, visszatesszük bele a csikecombokat, és még egyet forralunk rajta.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 10375
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 28.

Ajánló

Én most petrezselymes, citromos rizst készítettem hozzá, de zöldsalátával is finom!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Friss, üdítő, gyors...igazi nyári fogás! Recept a Bon Appeiti alapján.

Hozzászólások

Nensy

Egy gyors kérdés. Végig b?rrel lefelé kell maradnia? Vagy mielött a citrom karikát rátesszük, megfordítjuk? Köszönöm. Holnap el szeretném készíteni, és bár nem biztos, hogy fontos momentum, de talán nem mindegy. Köszönöm.

Nensy

Féltem kicsit t?le, de nagyon jó lett, válogatós tinimnek is ízlett. Bár én azért jóval tovább sütöttem, ennyi id? után nekem inkább f?tt hús volt, mint sült, a nagyobbacskából pedig még kicsike vér is szivárgott. A szine sem tetszett. Szóval visszadugtam, kicsit magasabb h?fokra állítottam a süt?t, amikor már barátságosabb volt a szine, kivettem, csaltam kicsit, levettem a citromkarikákat, és kicsit rágrilleztem. Utána visszatettem rájuk és még egy kicsit grilleztem. Na így tökéletes lett. Mi soha nem esszük meg a b?rt, de most vétek lett volna nem megkóstolni, és jól tettük. A citromtól nagyon jó íze volt. Szóval csináljátok meg. Köszönjük a remek receptet ismét.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek