Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirke mode brasseur

Csirke mode brasseur
Csirke mode brasseur
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csirke, gomba, sör... Ugye, nem hangzik rosszul? :) Különleges csirkereceptek után kutattam a könyvgyűjteményemben, amikor is rátaláltam erre a remekműre R. Szepessy Ilona - Francia konyha c. könyvében. Meglepően finom étek! Jó étvágyat hozzá!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Céklasaláta és a hideg sör jó kísérője lehet!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A nagyon forró vajban a tetszőlegesen feldarabolt csirke minden oldalát aranysárgára sütjük.
  2. Majd az aprított vöröshagymát és a szeletelt gombát rászórjuk. Fűszerezzük. Babérlevél, törött bors, só.
  3. Fokozatosan felöntjük a világos sörünkkel. A javaslatom a következő: a 10-10 szem borókát és egész borsot egy teatojás segítségével adjunk hozzá az ételünkhöz.
  4. Hozzákeverjük a paradicsomsűrítményt, majd mérsékelt lángon főzzük 50 percig.
  5. Az elkészült fogást friss, tetszőlegesen aprított zöldpetrezselyemmel tálaljuk! A hagymás tört burgonya kiválóan illik hozzá! Fogyassza mindenki jó egészséggel!
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 570
elküldve: 0
receptkönyvben: 20
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

iDea

Mióta szakács: 2015.05.05.
8 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: sörös receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sörös gombás csirke, sörös csiperkegombás csirke, gombás-paradicsomos csirke sörben sütve

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

735
vaj 4 dkg
csirke 1.5 kg
vöröshagyma 3 kis db
csiperkegomba 25 dkg
0 ízlés szerint
bors 10 szem
babérlevél 1 db
borókabogyó 10 db
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
sör 750 ml
sűrített paradicsom 1 ek