Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirke mazsolával

Csirke mazsolával
Csirke mazsolával
24 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 4 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mai ebédünk. Gyors és finom. Újra egy recept Váncsa István könyvéből, a görög szekcióból (kisebb változtatásokkal).

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemell filét, hosszában szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. A mazsolát a borba áztatjuk.
  3. Egy serpenyőben, egy kanál olívaolajon vajat hevítünk, benne a hússzeletek mindkét oldalát erős tűzön, 2-2 perc alatt megpirítjuk.
  4. A húsra öntjük a hámozott, darabolt paradicsomot, ráreszeljük a citrom héját, rácsavarjuk a levét. Hozzáadjuk a mézet, a fűszernövényeket, a borba áztatott mazsolát, a balzsamecetet. Két percig forraljuk, majd megszórjuk friss petrezselyemmel, és elzárjuk a gázt.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 947
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 2

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

konyha: görög
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 3 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

roston sült csirke mazsolával, mézes-mazsolás csirke

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

371
csirkemell filé 50 dkg
olívaolaj 1 ek
vaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
konzerv paradicsom 20 dkg
görög mazsola 3 dkg
fehérbor 1 dl
kakukkfű 3 szál
babérlevél 1 db
méz 2 ek
citromlé 0.5 citromból nyert
citromhéj 0.5 citromból nyert
balzsamecet 1 ek
petrezselyem 1 ek