Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkemell sárgabarackmártással

Csirkemell sárgabarackmártással
Csirkemell sárgabarackmártással
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy régi Nők Lapja akadt a kezembe, éppen ki akartam dobni, de szerencsére még előtte kinyitottam és átnéztem, így találtam erre a receptre.

A chilipornak köszönhetően nagyon érdekes és finom a mártás, ajánlom mindenki figyelmébe.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Mazsolás rizs kitűnően illik hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Lemossuk a húst, besózzuk és borsozzuk. Kis olívaolajat  öntünk hozzá, jól elkeverjük, 1-2 órán keresztül a hűtőben pácoljuk.
  2. A mártáshoz a barackot megmossuk, kimagozzuk (ha befőttből dolgozunk, akkor leöntjük a levét).
  3. A mézet alacsony tűzön felmelegítjük, hozzáadjuk a borecetet, szójaszószt, egy csipet sót, borsot, valamint egy kis chiliport ízlés szerint.
  4. Hozzáadjuk a barackot is, 3-4 percig forraljuk. (A befőtt barackot óvatosan kevergessük, nehogy szétessen.)
  5. Kb. fél deci hideg vízben feloldjuk a keményítőt és besűrítjük vele a mártást.
  6. A csirkemellet serpenyőbe tesszük, mindkét oldalon aranyszínűre sütjük (3-3 perc).
  7. Aláöntjük a bort és fedő alatt készre pároljuk. (A párolás alatt önthetünk bele kis vizet, ha szükséges.)
  8. Rizzsel tálaljuk.


statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 28 213
elküldve: 3
receptkönyvben: 638
elkészítve: 19/24
Facebookon megjelent: -

szakács

Oli

Mióta szakács: 2008.03.10.
62 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirkemell barackmártással

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

fgo
fgo Thu, 2012-07-19 12:54

Nem lehet rossz, csak azt tudnám, hogy miért kell egy csirkemellet párolni? :O
A csirkemellet gyorsan kell sütni, így belül szaftos marad, a mártást viszont ki fogom próbálni.

A_kiskukta
A_kiskukta Fri, 2012-02-10 17:09

Kedves Oli!
Szeretném kipróbálni ezt a receptet, de sajnos borecetet kis falunkban nem árulnak. Tudnám valami mással helyettesíteni?

anikod
anikod Fri, 2018-07-13 09:38

Szia,
Én most olvasom ezt a receptet. Én citromlével fogom helyettesíteni a fehér borecetet.
Üdvözlettel,

338
csirkemell filé 60 dkg
olívaolaj 2 ek
méz 2 ek
fehérborecet 3 ek
szójaszósz 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
chili 0 ízlés szerint
sárgabarack 50 dkg
étkezési keményítő 1 evőkanál
fehérbor 1 dl