r
Nosalty Logó

Csirkemell sárgabarackmártással

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Oli
Csirkemell sárgabarackmártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 347 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1384 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 105 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    687.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    355 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    240.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    1272 micro
  • β-crypt
    121 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 347 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.8 g

Zsír

  • Összesen
    33.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2750.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    231 mg
  • Foszfor
    1421 mg
  • Nátrium
    843 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.8 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    962.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    500 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    515 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    88 micro
  • β-karotin
    5087 micro
  • β-crypt
    484 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    414 micro
Összesen 1384 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    390 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 105 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Lemossuk a húst, besózzuk és borsozzuk. Kis olívaolajat öntünk hozzá, jól elkeverjük, 1-2 órán keresztül a hűtőben pácoljuk.
  2. A mártáshoz a barackot megmossuk, kimagozzuk (ha befőttből dolgozunk, akkor leöntjük a levét).
  3. A mézet alacsony tűzön felmelegítjük, hozzáadjuk a borecetet, szójaszószt, egy csipet sót, borsot, valamint egy kis chiliport ízlés szerint.
  4. Hozzáadjuk a barackot is, 3-4 percig forraljuk. (A befőtt barackot óvatosan kevergessük, nehogy szétessen.)
  5. Kb. fél deci hideg vízben feloldjuk a keményítőt és besűrítjük vele a mártást.
  6. A csirkemellet serpenyőbe tesszük, mindkét oldalon aranyszínűre sütjük (3-3 perc).
  7. Aláöntjük a bort és fedő alatt készre pároljuk. (A párolás alatt önthetünk bele kis vizet, ha szükséges.)
  8. Rizzsel tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 35
  • Össznézettség: 31557
  • Feltöltés dátuma: 2009. február 06.

Ajánló

Mazsolás rizs kitűnően illik hozzá.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egy régi Nők Lapja akadt a kezembe, éppen ki akartam dobni, de szerencsére még előtte kinyitottam és átnéztem, így találtam erre a receptre. A chilipornak köszönhetően nagyon érdekes és finom a mártás, ajánlom mindenki figyelmébe.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Kedves Oli! Szeretném kipróbálni ezt a receptet, de sajnos borecetet kis falunkban nem árulnak. Tudnám valami mással helyettesíteni?

anikod

Szia, Én most olvasom ezt a receptet. Én citromlével fogom helyettesíteni a fehér borecetet. Üdvözlettel,

fgo

Nem lehet rossz, csak azt tudnám, hogy miért kell egy csirkemellet párolni? :O A csirkemellet gyorsan kell sütni, így belül szaftos marad, a mártást viszont ki fogom próbálni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek