r
Nosalty Logó

Csirke gratin olaszosan

Glaser
Csirke gratin olaszosan
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

586
Kalória
50.4g
Fehérje
28.8g
Szénhidrátok
29g
Zsír
352.1g
Víz
341.4g
Koleszterin
4.3g
Rost
7.7g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 586 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1170 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 102 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.4 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    341 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1440 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    301 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    631 mg
  • Nátrium
    355 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    352.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    375 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    143 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    293 mg
  • Retinol - A vitamin:
    224 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    1565 micro
  • β-crypt
    466 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    302 micro
Összesen 586 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.7 g

Zsír

  • Összesen
    58 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    683 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2880.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    602 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    1262 mg
  • Nátrium
    709 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    704.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    749 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    286 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    586 mg
  • Retinol - A vitamin:
    448 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    3130 micro
  • β-crypt
    933 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    603 micro
Összesen 1170 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    277 micro
  • β-crypt
    83 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 102 kcal

Elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, hosszában és széltében elfelezzük, mossuk. Fövő sós vízben körülbelül 15-20 percig főzzük.
  2. A paprikát megtisztítjuk, mossuk, körülbelül 3 cm-es kockákra vágjuk. A húst megmossuk, szárazra itatjuk, körülbelül 4 cm-es kockákra vágjuk.
  3. Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, rászórjuk a húst körülbelül 5 perc alatt aranybarnára pirítjuk, hozzáadjuk a paprika kockákat, és további 2-3 percig pirítjuk. Sóval, borssal, paprikával és a fűszerkeverékkel ízesítjük.
  4. A burgonyát leszűrjük, a paprikás-hússal elkeverjük, és egy tűzálló tálba öntjük.
  5. A tejet elkeverjük a tejszínnel, tojásokkal és a reszelt sajttal. Sózzuk, borsozzuk, és a húsos keverékre öntjük.
  6. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és körülbelül 30 perc alatt megsütjük. Bazsalikom levelekkel megszórva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egy nagyon egyszerű és finom étel, amelyet a nap folyamán gyorsan előkészíthetünk, este csak ráöntjük a tojásos tejet, be a sütőbe, és 30 perc alatt kész az ízletes meleg vacsora.

További receptek

Csípős tatárbeefsteak

A tatárbeefsteak az egyik legelegánsabb előétel, ami az ünnepi asztalra kerülhet. Bár egyesek visszakoznak tőle a nyers hús miatt, bárki könnyedén meggyőzhető lesz, ha megkóstolja... ...

Nosalty

Krémes tejszínes pulykaragu

A tejszínes pulykaragu egyszerűen elkészíthető, így ideális egy hétköznapi ebédhez vagy vacsorához. Rövid idő alatt tápláló, ízletes fogás kerülhet az asztalra, amihez elegendő ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...