r
Nosalty Logó

Csirke gratin olaszosan

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Csirke gratin olaszosan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 586 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1170 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 102 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.4 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    341 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1440 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    301 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    631 mg
  • Nátrium
    355 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    352.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    375 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    143 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    293 mg
  • Retinol - A vitamin:
    224 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    1565 micro
  • β-crypt
    466 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    302 micro
Összesen 586 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.7 g

Zsír

  • Összesen
    58 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    683 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2880.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    602 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    1262 mg
  • Nátrium
    709 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    704.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    749 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    286 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    586 mg
  • Retinol - A vitamin:
    448 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    3130 micro
  • β-crypt
    933 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    603 micro
Összesen 1170 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    277 micro
  • β-crypt
    83 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 102 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, hosszában és széltében elfelezzük, mossuk. Fövő sós vízben körülbelül 15-20 percig főzzük.
  2. A paprikát megtisztítjuk, mossuk, körülbelül 3 cm-es kockákra vágjuk. A húst megmossuk, szárazra itatjuk, körülbelül 4 cm-es kockákra vágjuk.
  3. Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, rászórjuk a húst körülbelül 5 perc alatt aranybarnára pirítjuk, hozzáadjuk a paprika kockákat, és további 2-3 percig pirítjuk. Sóval, borssal, paprikával és a fűszerkeverékkel ízesítjük.
  4. A burgonyát leszűrjük, a paprikás-hússal elkeverjük, és egy tűzálló tálba öntjük.
  5. A tejet elkeverjük a tejszínnel, tojásokkal és a reszelt sajttal. Sózzuk, borsozzuk, és a húsos keverékre öntjük.
  6. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és körülbelül 30 perc alatt megsütjük. Bazsalikom levelekkel megszórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 386
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 15766
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy nagyon egyszerű és finom étel, amelyet a nap folyamán gyorsan előkészíthetünk, este csak ráöntjük a tojásos tejet, be a sütőbe, és 30 perc alatt kész az ízletes meleg vacsora.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!