r
Nosalty Logó

Vörösboros sertéspörkölt bográcsban

NS
Vörösboros sertéspörkölt bográcsban
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

631
Kalória
53.8g
Fehérje
22.1g
Szénhidrát
33g
Zsír
494.3g
Víz
157.5g
Koleszterin
4.9g
Élelmi rost
10.7g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 631 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2524 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 99 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    53.8 g

Zsír

  • Összesen
    33 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1039 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    621 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    494.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    114 micro
  • β-karotin
    578 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    339 micro
Összesen 631 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    215.2 g

Zsír

  • Összesen
    132.1 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    630 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4155.8 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    200 mg
  • Kálcium
    327 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    330 mg
  • Foszfor
    2485 mg
  • Nátrium
    782 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    88.2 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    1977.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    262 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    298 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    774 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    456 micro
  • β-karotin
    2314 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    1356 micro
Összesen 2524 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    77.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    403 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 99 kcal

Elkészítés

  1. A megtisztított hagymát apró kockákra vágjuk, a paprikával és a paradicsommal együtt. A húst is tetszés szerinti kockákra vágjuk. A bográcsba kevéske (mi 'éppenhogy csak legyen' szeretjük) olajat öntünk, majd rászórjuk a kockákra vágott hagymát.
  2. Szép üvegesre dinszteljük, majd rádobjuk a paradicsomot és a paprikát, mintha lecsót készítenénk. Amikor aparadicsom és a paprika is pirult kicsit, rátesszük a húst, amitfehéredésig sütünk.
  3. Ekkor rászórjuk a pirospaprikát, amivel átforgatjuk, de hogy nehogy leégjen, kis pirítás után felöntjük vízzel, hogy a husit éppenellepje. Megszórjuk a borssal és a sóval. Majd hagyjuk levében főni. (Ha esetleg menetközben lefő a lé, utána öntünk, és kóstolás útján tovább ízesítjük.) Tehetünk bele még egy csipet őrölt köményt is. Addig főzzük ameddig a hagyma, paprika jó alaposan szétfő, jó sűrű szaftá alakulva, a hús pedig finoman megpuhul. Amikor már jónak találjuk, akkor beleöntjük a vörösbort, kicsit rottyantunk rajta ésmáris kész.
  4. Főzhetjük gombával is, ha így szeretnénk, akkor az elején a dinsztelt hagymához adjuk a paprikával és a paradicsommal együtt. Ésszinte mindig frissen őrölt fűszereket használunk, amiszintén finomít az ételeken.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 40 p

Régóta szerettünk volna bográcsot, és amikor meglett, ez az étel elsőre így készült el, nem egy különlegesség, de a családom szerint ez a legfinomabb kaja a világon :)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek