r
Nosalty Logó

Vörösboros sertéspörkölt bográcsban

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Vörösboros sertéspörkölt bográcsban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 631 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2524 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 99 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    53.8 g

Zsír

  • Összesen
    33 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1039 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    621 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    494.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    114 micro
  • β-karotin
    578 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    339 micro
Összesen 631 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    215.2 g

Zsír

  • Összesen
    132.1 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    630 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4155.8 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    200 mg
  • Kálcium
    327 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    330 mg
  • Foszfor
    2485 mg
  • Nátrium
    782 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.2 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1977.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    262 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    298 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    774 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    456 micro
  • β-karotin
    2314 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    1356 micro
Összesen 2524 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    403 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 99 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított hagymát apró kockákra vágjuk, a paprikával és a paradicsommal együtt. A húst is tetszés szerinti kockákra vágjuk. A bográcsba kevéske (mi 'éppenhogy csak legyen' szeretjük) olajat öntünk, majd rászórjuk a kockákra vágott hagymát.
  2. Szép üvegesre dinszteljük, majd rádobjuk a paradicsomot és a paprikát, mintha lecsót készítenénk. Amikor aparadicsom és a paprika is pirult kicsit, rátesszük a húst, amitfehéredésig sütünk.
  3. Ekkor rászórjuk a pirospaprikát, amivel átforgatjuk, de hogy nehogy leégjen, kis pirítás után felöntjük vízzel, hogy a husit éppenellepje. Megszórjuk a borssal és a sóval. Majd hagyjuk levében főni. (Ha esetleg menetközben lefő a lé, utána öntünk, és kóstolás útján tovább ízesítjük.) Tehetünk bele még egy csipet őrölt köményt is. Addig főzzük ameddig a hagyma, paprika jó alaposan szétfő, jó sűrű szaftá alakulva, a hús pedig finoman megpuhul. Amikor már jónak találjuk, akkor beleöntjük a vörösbort, kicsit rottyantunk rajta ésmáris kész.
  4. Főzhetjük gombával is, ha így szeretnénk, akkor az elején a dinsztelt hagymához adjuk a paprikával és a paradicsommal együtt. Ésszinte mindig frissen őrölt fűszereket használunk, amiszintén finomít az ételeken.
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 91
  • Össznézettség: 51570
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 04.

Ajánló

Ez az étel családom nagy kedvence, pirított tarhonyával és csemege vagy kovi ubival.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régóta szerettünk volna bográcsot, és amikor meglett, ez az étel elsőre így készült el, nem egy különlegesség, de a családom szerint ez a legfinomabb kaja a világon :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...