r
Nosalty Logó

Paprikás szelet

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
anni
Paprikás szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 625 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2500 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 186 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.9 g

Zsír

  • Összesen
    44.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    267 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    947.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    542 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    231.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    101 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    274 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 625 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    191.7 g

Zsír

  • Összesen
    179 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    1068 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3788.5 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    301 mg
  • Kálcium
    275 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    2168 mg
  • Nátrium
    767 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    925.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    404 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    1098 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    432 micro
Összesen 2500 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 186 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Jó ujjnyi vastagra felszeljük a sertéstarját.
  2. Magasabb peremű nagy serpenyőben olajat forrósítunk, és egymás mellé belerakjuk a tarja szeleteket.
  3. Amikor megfehéredik az alsó felük, megfordítjuk és fehérre sütjük a másik oldalukat is.
  4. Ha ez kész, kivesszük a hússzeleteket egy tányérra, a serpenyőben maradt zsiradékra pedig rászórjuk a csíkokra vágott vöröshagymát, megszórjuk az egészet őrölt paprikával, ízlés szerint erőset is tehetünk bele.
  5. Ekkor visszatesszük rá a húst, megsózzuk, a tetejére aprítjuk a fokhagymát, az őrölt borsot és felöntjük kevés vízzel. Nem kell sok, ne lepje el a szeleteket a víz, ha lesült inkább még töltsünk kicsit utána.
  6. Alacsony hőfokon fedő alatt pároljuk míg megpuhul.
  7. Ha kellően puha a hús, akkor zsírjára sütjük. Érdemes többször ránézni és óvatosan megkeverni (vagy csak rázogatni), mert a hagymától és a fokhagymától könnyen lekap.
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 7722
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 13.

Ajánló

Tálalás előtt apróra vágott, keményre főzött tojással megszórjuk és tarhonyával vagy rizzsel tesszük a kosztosok elé. Főételként hétköznapokra, ünnepekre ajánljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyósom Somogyból származott és nagyon jó konyhát vitt. Fiatal asszonyként, még szinte lányként kerültem mellé. Mivel nagy családra főzött, szinte a kézilánya voltam éveken át. Ezt a paprikás szeletet is tőle vettem át, idestova 35 éve.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 ok, amiért nem pirosodik be a paradicsom

Nem pirosodik be a paradicsomod? Ennek több oka is lehet, de szerencsére egy kis odafigyeléssel könnyedén kiküszöbölhető a probléma. Az alábbiakban megmutatjuk a leggyakoribb hibákat és azok megoldásait, hogy paradicsomjaid ezentúl tökéletesen pirosak legyenek!