r
Nosalty Logó

Harcsapaprikás medvehagymás nokedlivel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Harcsapaprikás medvehagymás nokedlivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A harcsapaprikáshoz

A nokedlihez

Összesen 1080 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A harcsapaprikáshoz

A nokedlihez

Összesen 4323 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A harcsapaprikáshoz

A nokedlihez

Összesen 171 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.7 g

Zsír

  • Összesen
    35.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    251 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1679.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    959 mg
  • Nátrium
    404 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    387.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    298 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 1080 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    295 g

Zsír

  • Összesen
    141.1 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    1005 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6718.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    317 mg
  • Kálcium
    486 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    433 mg
  • Foszfor
    3838 mg
  • Nátrium
    1616 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    423.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1551.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    44 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    175 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    336 micro
  • Kolin:
    1194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    350 micro
Összesen 4323 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 171 Kcal

Hozzávalók

A harcsapaprikáshoz

A nokedlihez

Elkészítés

A harcsapaprikáshoz

  1. A hagymákat apróra vágjuk, az olajon kevés sóval megfonnyasztjuk.
  2. Rádobjuk a kockára vágott harcsahúst, és körbepirítjuk, majd megszórjuk sóval, frissen őrölt borssal, fűszerpaprikával.
  3. Felöntjük a borral, és takarékon puhára főzzük. Vigyázzunk, csak óvatosan kevergessük, mert könnyen széttörik a halhús, inkább rázogassuk.
  4. Amíg fő a paprikás, vizet forralunk.
  5. A lisztet összekeverjük a tojással, sóval, tejjel, olajjal és annyi vízzel, hogy galuskatésztát kapjuk, majd az apróra vágott medvehagymát is belekeverjük.
  6. Lobogó, sós vízbe galuskákat szaggatunk, és megfőzzük. Akkor jó, ha feljön a víz színére.
  7. Leszűrjük, és a harcsapaprikással tálaljuk. Mellé tejfölt kínálunk.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4921
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 03.

Ajánló

Ha már a paprikásba is tettünk, akkor mellé is kínálhatunk könnyű, száraz rozé bort, vagy aki nem szereti, fehérbort.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Harcsapaprikást már nagyon sokszor készítettem. A napokban bevásárlás közben leltem nagyon szép harcsát, a piacon pedig előbújtak a medvehagyma csokrocskák. Soha nem hagyom ki, nagyon szeretem nyersen vagy salátákba, bármibe, amibe fokhagyma is kerülhet. Hát jött az ötlet, mivel vacsorára akartam elkészíteni a halat, de nem akartam nehéz, juhtúrós sztrapacskát kínálni mellé, így a nokedliben lelte végzetét az egyik csokor medvehagyma. Igazán különleges lett, jól harmonizált a paprikással. Aki szereti a medvehagymát, annak is ajánlom, no meg annak is, aki eddig tartott tőle.

Hozzávalók

A harcsapaprikáshoz

A nokedlihez

Címlapról ajánljuk

További cikkek