Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Harcsapaprikás medvehagymás nokedlivel

Harcsapaprikás medvehagymás nokedlivel
Harcsapaprikás medvehagymás nokedlivel
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Harcsapaprikást már nagyon sokszor készítettem. A napokban bevásárlás közben leltem nagyon szép harcsát, a piacon pedig előbújtak a medvehagyma csokrocskák. Soha nem hagyom ki, nagyon szeretem nyersen vagy salátákba, bármibe, amibe fokhagyma is kerülhet. Hát jött az ötlet, mivel vacsorára akartam elkészíteni a halat, de nem akartam nehéz, juhtúrós sztrapacskát kínálni mellé, így a nokedliben lelte végzetét az egyik csokor medvehagyma. Igazán különleges lett, jól harmonizált a paprikással. Aki szereti a medvehagymát, annak is ajánlom, no meg annak is, aki eddig tartott tőle.

hozzávalók / 4 adag

A harcsapaprikáshoz

A nokedlihez

ajánlat

Ha már a paprikásba is tettünk, akkor mellé is kínálhatunk könnyű, száraz rozé bort, vagy aki nem szereti, fehérbort.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymákat apróra vágjuk, az olajon kevés sóval megfonnyasztjuk.
  2. Rádobjuk a kockára vágott harcsahúst, és körbepirítjuk, majd megszórjuk sóval, frissen őrölt borssal, fűszerpaprikával.
  3. Felöntjük a borral, és takarékon puhára főzzük. Vigyázzunk, csak óvatosan kevergessük, mert könnyen széttörik a halhús, inkább rázogassuk.
  4. Amíg fő a paprikás, vizet forralunk.
  5. A lisztet összekeverjük a tojással, sóval, tejjel, olajjal és annyi vízzel, hogy galuskatésztát kapjuk, majd az apróra vágott medvehagymát is belekeverjük.
  6. Lobogó, sós vízbe galuskákat szaggatunk, és megfőzzük. Akkor jó, ha feljön a víz színére.
  7. Leszűrjük, és a harcsapaprikással tálaljuk. Mellé tejfölt kínálunk.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 388
elküldve: 5
receptkönyvben: 50
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Anya-konyhája

Mióta szakács: 2013.01.08.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

harcsapörkölt medvehagymás nokedlivel, medvehagymás nokedlivel tálalt harcsapaprikás

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1080
törpeharcsa 1.5 kg
vöröshagyma 2 közepes fej
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
rosé 1 dl
napraforgó olaj 3 ek
finomliszt 50 dkg
tojás 1 db
napraforgó olaj 2 ek
tej 1 dl
0 ízlés szerint
medvehagyma 1 csokor