r
Nosalty Logó

Csicseriborsós sertéspörkölt barnarizzsel

KisnéTimi
Csicseriborsós sertéspörkölt barnarizzsel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A pörkölthöz

A rizshez

1275
Kalória
69.9g
Fehérje
147.7g
Szénhidrát
45.1g
Zsír
458.7g
Víz
136.7g
Koleszterin
17.4g
Élelmi rost
15.1g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A pörkölthöz

A rizshez

Összesen 1275 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A pörkölthöz

A rizshez

Összesen 5105 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A pörkölthöz

A rizshez

Összesen 172 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.9 g

Zsír

  • Összesen
    45.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2424 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    249 mg
  • Foszfor
    1025 mg
  • Nátrium
    953 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    147.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    458.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    597 micro
  • Kolin:
    273 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    308 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 1275 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    279.7 g

Zsír

  • Összesen
    180.3 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    547 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9696.1 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    228 mg
  • Kálcium
    462 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    996 mg
  • Foszfor
    4102 mg
  • Nátrium
    3812 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    29 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    590.7 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    70 mg

Víz

  • Összesen
    1834.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    123 mg
  • D vitamin:
    190 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2388 micro
  • Kolin:
    1092 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    219 micro
  • β-karotin
    1231 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    533 micro
Összesen 5105 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    328.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    62.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    174 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 172 kcal

Elkészítés

A pörkölthöz

  1. A combot kis kockákra vágjuk.
  2. A paradicsomokat forró vízbe dobjuk, majd néhány perc múlva lehúzzuk a héjukat, és összevágjuk őket.
  3. A vöröshagymát a zsíron megdinszteljük, hozzáadjuk az apróra vágott paprikát és a paradicsomokat. Egy kis ideig még együtt sütjük tovább.
  4. Húzzuk félre a tűzről, és ízesítsük a húsleves-kockával, az ételízesítővel, a borssal, a pirospaprikával, a gulyáskrémmel és a pirosarannyal. Tegyük bele a húst is, és öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Törjük bele a fokhagymát, és jól keverjük össze. Közepes lángon fedő alatt főzzük.
  5. A csicseriborsót szűrjük le. Amikor már puha a hús, adjuk hozzá a csicseriborsót, és főzzük össze.
  6. A rizst mossuk meg, és kevés olajon pirítsuk meg egy kicsit. Öntsük rá a vizet, tegyük bele a leveskockát, és fedő alatt pároljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 120 p

Nyáron Törökországban lógattam a lábam. Ott ettem csicseriborsós marhapörköltet barnarizzsel. A törökök nem esznek disznóhúst, én meg nem nagyon rajongok a marháért, ezért disznóhússal készítettem el itthon. Meg kell jegyeznem, hogy az ottani marhának más volt az íze, mint az itthoninak és ízlett, de itthon nem kísérletezek!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek