Csicseriborsós marharagu
- 14% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
113g csicseriborsó425 kcal
-
63g marhahús89 kcal
-
10g margarin72 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
10 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
25g tv-paprika4 kcal
-
4g só0 kcal
-
0 kcal
- 14% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
450g csicseriborsó1701 kcal
-
250g marhahús355 kcal
-
40g margarin287 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
41 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
100g tv-paprika16 kcal
-
14g só0 kcal
-
0 kcal
- 14% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
38.3g csicseriborsó145 kcal
-
21.3g marhahús30 kcal
-
3.4g margarin24 kcal
-
14.5g vöröshagyma5 kcal
-
4.3g sűrített paradicsom3 kcal
-
8.5g paradicsom2 kcal
-
8.5g tv-paprika1 kcal
-
1.2g só0 kcal
-
0 kcal
- 14% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.9 g
Zsír
-
Összesen 18.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2124.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 118 mg
-
Foszfor 448 mg
-
Nátrium 1433 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 78.8 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 141.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 109 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 645 micro
-
Kolin: 178 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 33 micro
-
β-karotin 374 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 4239 micro
-
Lut-zea 102 micro
- 14% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 151.6 g
Zsír
-
Összesen 74 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 153 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8499.6 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 84 mg
-
Kálcium 345 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 473 mg
-
Foszfor 1790 mg
-
Nátrium 5733 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 19 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 315.2 g
-
Cukor 65 mg
-
Élelmi rost 62 mg
VÍZ
-
Összesen 567.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 436 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 120 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 98 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2580 micro
-
Kolin: 710 mg
-
Retinol - A vitamin: 307 micro
-
α-karotin 133 micro
-
β-karotin 1496 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 16955 micro
-
Lut-zea 409 micro
- 14% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.9 g
Zsír
-
Összesen 6.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 724 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 152 mg
-
Nátrium 488 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.8 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 48.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 220 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 127 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1444 micro
-
Lut-zea 35 micro
Hozzávalók
-
4 ek margarin
-
50 g sűrített paradicsom
-
2 tk só
Elkészítés
- Ha szárított csicseriborsót használunk: főzés előtt 8-10 óra hosszat sós vízben áztatjuk, majd forrásban lévő vízbe téve kb. 30 perc alatt félkészre főzzük, leszűrjük. Ekkor készen áll a további felhasználásra, a konzerv csicseriborsóhoz hasonlóan.
- Az apróra vágott hagymát a margarinon enyhén megpirítjuk. Hozzáadjuk a húst, amit pár perc alatt a hagymával összepárolunk, folyamatosan kevergetve, míg a levének nagy része elpárolog.
- Hozzáadjuk a felaprított paradicsomot és paradicsompürét, a nagyobb falatnyi darabokra vágott paprikát és kb. 2 tk sót. Felöntjük 3 dl vízzel, és olykor megkeverve, résnyire nyitott fedő alatt puhára főzzük a húst. Közben az elpárolgott folyadékmennyiséget néha pótoljuk, nehogy leégjen! (Én általában 1,5-2 órát is főzöm így, annak ellenére, hogy az eredeti recept csak 45 percet ír. Nem tehetek róla, én csak az igazán puha husit szeretem.)
- Ha a húsos alap elkészült, hozzáadjuk a csicseriborsót, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi (vagy én például ennél kb. 2 ujjnyival többel, mert párom sok szafttal szereti). Ha szükséges, sózzuk. Majd a borsó puhulásáig főzzük (kb. fél óra).
- Receptkönyvben: 87
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 14253
- Feltöltés dátuma: 2010. július 09.
Ajánló
Piláv (rizs) körettel tálaljuk, télen és persze akár nyáron is dukál mellé a savanyúság, hogy egy kis magyaros ízt is idecsempésszek: mostanság esetleg egy kis kovi uborka képében. Egyszerre nagyobb mennyiségű szárított csicseriborsót is előkészíthetünk, majd lefagyaszthatjuk, így bármikor, hirtelen ötlettől vezérelve is felhasználhatjuk, elkerülve az áztatási időt.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Az etli nohut, vagyis szó szerinti fordításban a húsos csicseriborsó az egyik olyan török alapétel, mely eddig kizárólag pozitív kritikát kapott mindenkitől, aki itt minálunk megkóstolta (beleértve az amúgy marhahúsért nem rajongó barátnőmet is). Megosztom hát most veletek ezt a receptet, remélve, hogy másnak is annyi tele pocaktól boldog arcot hoz majd a konyhájára, mint nekem.