Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csicseriborsólisztes tökropogós joghurtos szósszal

Csicseriborsólisztes tökropogós joghurtos szósszal
Csicseriborsólisztes tökropogós joghurtos szósszal
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Reggelire, ebédre, vacsorára, nasinak filmnézéshez, hidegen s melegen. Nálunk előfordul, hogy sütés közben elfogy ;-D

A ropogósságát a kölespehely adja, a csicseriborsóliszt semleges ízű, bármilyen étel "panírozásához" ajánlom. 

hozzávalók / 4 adag

Tökropogós

Mártogató szósz

  • 3 dl joghurt (laktózmentes)
  • 1 ek kapor (friss, aprított)
  • ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

Sütőzsiradék

Tökropogós
Szólj hozzá!

elkészítés

Tökropogós

  1. A tököket meghámozzuk, félkarikára vágjuk, ha szükséges, kimagozzuk. Besózzuk, és 30-40 percet pihentetjük. A szeleteket papírtörlővel leitatjuk. (Mivel nem öblítem le, nem sózom újra.)
  2. A csicseriborsólisztet egy púpozott evőkanálnyi kölespehellyel összekeverjük egy lapos tányérban. A tökszeleteket ebbe forgatjuk, és forró kókuszolajban aranybarnára sütjük. A felesleges zsiradékot papírtörlővel felitatjuk.

Mártogató szósz

  1. A joghurtot sózzuk, borsozzuk, és összekeverjük az apróra vágott, friss kaporral.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 429
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Ceglédi Manka

Mióta szakács: 2019.04.21.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sült tök, rántott tök, bundás tök

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

492
közönséges tök 2 közepes db
csicseriborsóliszt 20 dkg
natúr gabonapehely 1 ek
0 ízlés szerint
joghurt 3 dl
kapor 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint