Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cserta menti kanászleves

Cserta menti kanászleves
Cserta menti kanászleves
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bártfai Laci bácsi recept apróbb módosításokkal.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A húsgombóchoz

ajánlat

A húsgombócba petrezselymet is tehetünk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsír felét (1 ek) felolvasztjuk, a szalonnát megpirítjuk benne.
  2. Hozzáadjuk az aprított sárgarépát, fehérrépát, gombát és hagymát.
  3. 2 l vízzel felöntjük. Sózzuk, borsozzuk. Addig főzzük, míg a zöldségek majdnem puhák.
  4. A húsgombóc hozzávalóit összedolgozzuk, és tetszés szerinti nagyságú gombócokat formázunk belőle, és beletesszük a levesbe.
  5. A zsír másik feléből rántást készítünk a liszttel, majd a leveshez keverjük, mikor már a gombócok is megfőttek. 2 percig tovább főzzük, majd forrón tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 221
elküldve: 2
receptkönyvben: 102
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

EperUK

Mióta szakács: 2010.05.31.
30 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves

egyéb elnevezések

húsgombócos leves füstölt szalonnával, zöldséges leves húsgombóccal

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vtimi74
vtimi / vtimi74 Mon, 2013-03-25 19:28

Szerdán mindenképpen megfőzöm, nagyon kíváncsi vagyok rá,annyira jól hangzik a recept :)

EperUK
EperUK / EperUK Sat, 2011-11-05 21:25

Kedves cassiopeia! Őrülk, hogy ízlett, nálunk is nagy kedvenc. Üdv:Saci

cassiopeia
Cassiopeia / cassiopeia Sat, 2011-11-05 21:21

Még hogy finom!?! Isteni!!!! A lányom 3 tányérral megevett és ez nála nagy szó! Úgy gondolom ezt sűrűbben kell készítenem.

443
sárgarépa 3 közepes db
fehérrépa 1 közepes db
vöröshagyma 1 közepes fej
mangalica zsír 2 ek
finomliszt 2 evőkanál
gomba 3 közepes db
füstölt szalonna 10 dkg
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
víz 2 l
darált sertéshús 15 dkg
rizs 5 dkg
vöröshagyma 1 kis fej
tojás 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint