r
Nosalty Logó

Cserta menti kanászleves

NS
Cserta menti kanászleves
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A leveshez

A húsgombóchoz

443
Kalória
14.1g
Fehérje
28g
Szénhidrát
30.5g
Zsír
654.8g
Víz
98.3g
Koleszterin
3.8g
Élelmi rost
5.3g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A húsgombóchoz

Összesen 443 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A húsgombóchoz

Összesen 1772 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A húsgombóchoz

Összesen 60 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    440.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    654.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    468 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    1857 micro
  • β-karotin
    4425 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 443 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    56.4 g

Zsír

  • Összesen
    121.9 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    393 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1762.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    245 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    832 mg
  • Nátrium
    449 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    112 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    2619.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1872 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    279 micro
  • Kolin:
    307 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    17698 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    801 micro
Összesen 1772 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    59.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    87.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    249 micro
  • β-karotin
    594 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 60 kcal

Elkészítés

A leveshez

  1. A zsír felét (1 ek) felolvasztjuk, a szalonnát megpirítjuk benne.
  2. Hozzáadjuk az aprított sárgarépát, fehérrépát, gombát és hagymát.
  3. 2 l vízzel felöntjük. Sózzuk, borsozzuk. Addig főzzük, míg a zöldségek majdnem puhák.
  4. A húsgombóc hozzávalóit összedolgozzuk, és tetszés szerinti nagyságú gombócokat formázunk belőle, és beletesszük a levesbe.
  5. A zsír másik feléből rántást készítünk a liszttel, majd a leveshez keverjük, mikor már a gombócok is megfőttek. 2 percig tovább főzzük, majd forrón tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 50 p

Bártfai Laci bácsi recept apróbb módosításokkal.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...