r
Nosalty Logó

Cserta menti kanászleves

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Cserta menti kanászleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A húsgombóchoz

Összesen 443 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A húsgombóchoz

Összesen 1772 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A húsgombóchoz

Összesen 60 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    440.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    654.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    468 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    1857 micro
  • β-karotin
    4425 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 443 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    56.4 g

Zsír

  • Összesen
    121.9 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    393 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1762.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    245 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    832 mg
  • Nátrium
    449 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    2619.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1872 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    279 micro
  • Kolin:
    307 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    17698 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    801 micro
Összesen 1772 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    59.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    249 micro
  • β-karotin
    594 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 60 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A húsgombóchoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A zsír felét (1 ek) felolvasztjuk, a szalonnát megpirítjuk benne.
  2. Hozzáadjuk az aprított sárgarépát, fehérrépát, gombát és hagymát.
  3. 2 l vízzel felöntjük. Sózzuk, borsozzuk. Addig főzzük, míg a zöldségek majdnem puhák.
  4. A húsgombóc hozzávalóit összedolgozzuk, és tetszés szerinti nagyságú gombócokat formázunk belőle, és beletesszük a levesbe.
  5. A zsír másik feléből rántást készítünk a liszttel, majd a leveshez keverjük, mikor már a gombócok is megfőttek. 2 percig tovább főzzük, majd forrón tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 9621
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 23.

Ajánló

A húsgombócba petrezselymet is tehetünk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Bártfai Laci bácsi recept apróbb módosításokkal.

Hozzávalók

A leveshez

A húsgombóchoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek