Csokis mignon
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Klári
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 20% Zsír
A piskótához
-
55g tojás69 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
A krémhez
-
10g tojássárgája32 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
38g tej21 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
50g étcsokoládé273 kcal
-
25g étcsokoládé137 kcal
-
38g porcukor145 kcal
A bevonáshoz
Összesen
1458
kcal
- 4% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 20% Zsír
A piskótához
-
220g tojás277 kcal
-
28g porcukor108 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
A krémhez
-
40g tojássárgája129 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
150g tej84 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
200g étcsokoládé1092 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
150g porcukor581 kcal
A bevonáshoz
Összesen
5839
kcal
- 4% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 20% Zsír
A piskótához
-
13.1g tojás17 kcal
-
1.7g porcukor6 kcal
-
2.4g finomliszt9 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
A krémhez
-
2.4g tojássárgája8 kcal
-
2.4g finomliszt9 kcal
-
8.9g tej5 kcal
-
11.9g vaj86 kcal
-
11.9g étcsokoládé65 kcal
-
6g étcsokoládé33 kcal
-
8.9g porcukor35 kcal
A bevonáshoz
-
17.9g porcukor69 kcal
-
10.7g narancslé5 kcal
-
1.2g cukrozatlan kakaópor3 kcal
Összesen
350
kcal
- 4% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 16.3 g
Zsír
-
Összesen 73 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 402 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 963.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 191 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 151 mg
-
Foszfor 417 mg
-
Nátrium 160 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 191.1 g
-
Cukor 161 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 94.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 463 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 61 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 239 mg
-
Retinol - A vitamin: 450 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 120 micro
-
β-crypt 76 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 434 micro
Összesen
1458
kcal
- 4% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 65 g
Zsír
-
Összesen 291.9 g
-
Telített zsírsav 170 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 88 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 1608 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3854.9 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 126 mg
-
Kálcium 763 mg
-
Vas 33 mg
-
Magnézium 604 mg
-
Foszfor 1668 mg
-
Nátrium 639 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 764.3 g
-
Cukor 644 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 376.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1853 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 62 mg
-
D vitamin: 246 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 227 micro
-
Kolin: 957 mg
-
Retinol - A vitamin: 1800 micro
-
α-karotin 45 micro
-
β-karotin 482 micro
-
β-crypt 303 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1734 micro
Összesen
5839
kcal
- 4% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 17.4 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 96 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 230 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.6 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 22.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 111 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 107 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 103 micro
Összesen
350
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
4 db tojás
-
4 ek porcukor
-
4 csapott ek finomliszt
-
1 kk sütőpor
A krémhez
-
2 db tojássárgája
-
2 púpozott ek finomliszt
-
1.5 dl tej
-
20 dkg vaj
-
15 dkg porcukor
A bevonáshoz
-
30 dkg porcukor
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
A piskótához
- Piskóta elkészítése:
- Az egész tojásokat a porcukorral kb. 20 percig gépi habverővel keverjük.
- A sütőporral elvegyített lisztet kis adagokban hozzákeverjük a tojásos-cukros masszához. Végül a reszelt citromhéjat is hozzákeverjük a tésztához.
- A sütőt a legmagasabb hőmérsékletre előmelegítjük, 20 perccel a sütés előtt.
- A sütőpapírral bélelt tepsire öntött tésztát az előmelegített sütőbe tesszük és mérsékeljük a hőt 200 fokra. Öt perc elteltével még tovább csökkentjük a sütési hőt, 175 fokra. Így pedig 10 percig sütjük (tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e).
- Krém elkészítése:
- A tojássárgákat a liszttel és egy kis tejjel simára keverjük.
- Közben a maradék tejet feltesszük melegedni, és a tojásos keveréket folytonos keverés mellett hozzáöntjük. Addig főzzük, míg sűrű nem lesz.
- A tűzről lehúzva belekeverünk 5 dkg vajat, majd kihűtjük.
- Amíg a tojásos krém hűl, 15 dkg vajat a porcukorral simára keverjük.
- Hozzáadjuk a még folyós, de nem meleg felolvasztott étcsokit. Alaposan összekeverjük és hozzáadjuk a reszelt csokit.
- A tojásos és a csokis krémet összekeverjük.
- Össszeállítás:
- A piskótát két egyenlő részre vágjuk.
- Az egyik piskótára rásimítjuk a tölteléket, majd rátesszük a tetejét és egyenlő méretű kockákra vágjuk. (Ne legyenek túl kicsik sem a kockák, mert akkor könnyen eldőlnek.)
- Bevonás előtt célszerű 1,5 órára a hűtőbe tenni.
- Máz készítése:
- A porcukrot a narancsok levével jól kikeverjük: fokozatosan adagoljuk a cukorhoz a narancslevet, kb. 10 percig keverjük, hogy jó sűrű masszát kapjunk.
- Apránként hozzáadjuk a kakaóport is és jól elkeverjük.
- Bevonás:
- Rácsra tesszük a lehűtött mignon kockákat és kiskanál segítségével rácsurgatjuk a bevonómasszát, lapos késsel az oldalukon is elsimítjuk.
- Hűvös helyre téve hagyjuk megdermedni a mázat. (Egy éjszakán át nyugodtan állni hagyhatjuk fogyasztás előtt.)
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 26 alkalommal
- Receptkönyvben: 283
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 59
- Össznézettség: 113631
- Feltöltés dátuma: 2009. január 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Klári
74 recept
Mignonból a csokis a legnépszerűbb nálunk, ebből készítek a legtöbbet.