r
Nosalty Logó

Csokis mignon

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Klári
Csokis mignon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

A bevonáshoz

Összesen 1458 kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

A bevonáshoz

Összesen 5839 kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

A bevonáshoz

Összesen 350 kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    73 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    402 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    963.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    417 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    191.1 g
  • Cukor
    161 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    463 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    239 mg
  • Retinol - A vitamin:
    450 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    76 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    434 micro
Összesen 1458 kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    65 g

Zsír

  • Összesen
    291.9 g
  • Telített zsírsav
    170 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1608 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3854.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    763 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    604 mg
  • Foszfor
    1668 mg
  • Nátrium
    639 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    764.3 g
  • Cukor
    644 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    376.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1853 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    246 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    957 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1800 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    482 micro
  • β-crypt
    303 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1734 micro
Összesen 5839 kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.6 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 350 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A bevonáshoz

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskóta elkészítése:
  2. Az egész tojásokat a porcukorral kb. 20 percig gépi habverővel keverjük.
  3. A sütőporral elvegyített lisztet kis adagokban hozzákeverjük a tojásos-cukros masszához. Végül a reszelt citromhéjat is hozzákeverjük a tésztához.
  4. A sütőt a legmagasabb hőmérsékletre előmelegítjük, 20 perccel a sütés előtt.
  5. A sütőpapírral bélelt tepsire öntött tésztát az előmelegített sütőbe tesszük és mérsékeljük a hőt 200 fokra. Öt perc elteltével még tovább csökkentjük a sütési hőt, 175 fokra. Így pedig 10 percig sütjük (tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e).
  6. Krém elkészítése:
  7. A tojássárgákat a liszttel és egy kis tejjel simára keverjük.
  8. Közben a maradék tejet feltesszük melegedni, és a tojásos keveréket folytonos keverés mellett hozzáöntjük. Addig főzzük, míg sűrű nem lesz.
  9. A tűzről lehúzva belekeverünk 5 dkg vajat, majd kihűtjük.
  10. Amíg a tojásos krém hűl, 15 dkg vajat a porcukorral simára keverjük.
  11. Hozzáadjuk a még folyós, de nem meleg felolvasztott étcsokit. Alaposan összekeverjük és hozzáadjuk a reszelt csokit.
  12. A tojásos és a csokis krémet összekeverjük.
  13. Össszeállítás:
  14. A piskótát két egyenlő részre vágjuk.
  15. Az egyik piskótára rásimítjuk a tölteléket, majd rátesszük a tetejét és egyenlő méretű kockákra vágjuk. (Ne legyenek túl kicsik sem a kockák, mert akkor könnyen eldőlnek.)
  16. Bevonás előtt célszerű 1,5 órára a hűtőbe tenni.
  17. Máz készítése:
  18. A porcukrot a narancsok levével jól kikeverjük: fokozatosan adagoljuk a cukorhoz a narancslevet, kb. 10 percig keverjük, hogy jó sűrű masszát kapjunk.
  19. Apránként hozzáadjuk a kakaóport is és jól elkeverjük.
  20. Bevonás:
  21. Rácsra tesszük a lehűtött mignon kockákat és kiskanál segítségével rácsurgatjuk a bevonómasszát, lapos késsel az oldalukon is elsimítjuk.
  22. Hűvös helyre téve hagyjuk megdermedni a mázat. (Egy éjszakán át nyugodtan állni hagyhatjuk fogyasztás előtt.)
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 26 alkalommal
  • Receptkönyvben: 283
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 59
  • Össznézettség: 113631
  • Feltöltés dátuma: 2009. január 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mignonból a csokis a legnépszerűbb nálunk, ebből készítek a legtöbbet. 

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A bevonáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...