r
Nosalty Logó

Cseresznyés gombóc

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Muci
Cseresznyés gombóc
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A bundázáshoz

Összesen 1015 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A bundázáshoz

Összesen 4058 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A bundázáshoz

Összesen 163 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1646.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    350 mg
  • Nátrium
    978 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    184.5 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    304.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    230 micro
Összesen 1015 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.2 g

Zsír

  • Összesen
    84.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6587.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    626 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    423 mg
  • Foszfor
    1399 mg
  • Nátrium
    3911 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    738.1 g
  • Cukor
    177 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    1218.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    193 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    483 micro
  • Kolin:
    338 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    252 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    921 micro
Összesen 4058 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 163 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A bundázáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A krumplit héjában, sós vízben megfőzzük. Közepes méretű krumpli esetében kb. 45 perc alatt fő meg. A krumplit meghámozzuk, krumplinyomóval átpaszírozzuk, és hagyjuk kihűlni. (Az utóbbi fontos!)
  2. Amíg hűl a krumpli, aranybarnára pirítjuk az olajjal elkevert zsemlemorzsát.
  3. Kimagozzuk a cseresznyét.
  4. Miután kihűlt a krumpli, hozzáadjuk a grízt, a lisztet, a sót, az olajat és a tojást, jól összegyúrjuk. Ha túl lágy lenne, még egy kevés lisztet adhatunk hozzá.
  5. Lisztezett deszkán két részletben kb 0,5 cm vastagra nyújtjuk a tésztát, és kb. 9x9 cm -es négyzetekre vágjuk.
  6. Mindegyik tésztadarabra 3 szem cseresznyét és 1 db mokkacukrot teszünk, rászórunk egy csipet fahéjat.
  7. Összefogjuk a tészta négy sarkát, és gombócot formálunk.
  8. Enyhén sós, bő, forrásban lévő vízben 2-3 részletben kb. 10-10 perc alatt megfőzzük a gombócokat.
  9. Szűrőkanállal kiszedjük egy tálba, és kb. 5 perc pihentetés után óvatosan az edény rázogatásával megforgatjuk a zsemlemorzsában.
  • Elkészítettem: 22 alkalommal
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 7824
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 12.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Az öcsém kedvence a cseresznyés gombóc. Amikor nyár elején meglátogat, rendszerint azt rendel. Ezzel csak az a gond, hogy cseresznyeszezonban régi krumplit már alig lehet kapni, gombóchoz viszont az új krumpli nem a legjobb. Most szerencsém volt, mert a piacon egy árusnál még találtam.

Hozzászólások (3)

ze(n)derta

az anyukám nálunk fekete sz?l?vel (is) készíti! valami isteni! de biztosan így van ez a cseresznyés változattal is ;-))) üdv, toma

zsuzsik

Kedves Toma, nagyon beindította a fantáziámat ez a sz?l?s gombóc. Kezd? szakács vagyok, így arra kérnélek, le tudnád írni a receptjét? És még az lenne a kérdésem, hogy csak fekete sz?l?vel lehet-e elkészíteni? Válaszodat el?re is köszönöm: Zsuzsik

Muci

Szia Toma ! Nagyon kedves vagy, hogy figyelemmel kíséred a receptjeimet. Gondolom finom lehet a fekete sz?l?s is, ha lesz rá alkalmam kipróbálom. Üdv.: Muci

ze(n)derta

mindig örülök, ha új receptet látok T?led. még így az interneten keresztül is átjönnek a finom házias ízek. és igen. a sz?l?s gombóc is nagyon-nagyon finom! jó egészséget kívánok! toma

Törölt felhasználó

Kedves Muci! Kérdésem, hogy bef?ttel próbálkoztál-e már gombócot készíteni. (barack, cseresznye, meggy). Válaszodat el?re is köszönöm, valamint millió puszi a sok finomságodért, amiket megírsz nekünk. Zedertához hasonlóan én is rajongód vagyok. Gyerekeim imádják a gázkekszedet... A dédit?l beszereztük hozzá a "készüléket is".... Minden szépet és jót kívánok! Üdv, Kriván Noémi

Muci

Kedves Noémi ! El?ször is köszönöm a kedves szavaidat, nagyon jól esett. A kérdésedre azt tudom válaszolni, hogy én csak az adott gyümölcs szezonjában szoktam gombócot f?zni, de jó min?ség?, megfelel? keménység? bef?ttböl is nyugodtan lehet készíteni kicsit kevesebb cukrot használj. Üdvözlettel : Muci

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A bundázáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek