r
Nosalty Logó

Cseresznyés gombóc

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Muci
Cseresznyés gombóc
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A bundázáshoz

Összesen 1015 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A bundázáshoz

Összesen 4058 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A bundázáshoz

Összesen 163 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1646.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    350 mg
  • Nátrium
    978 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    184.5 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    304.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    230 micro
Összesen 1015 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.2 g

Zsír

  • Összesen
    84.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6587.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    626 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    423 mg
  • Foszfor
    1399 mg
  • Nátrium
    3911 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    738.1 g
  • Cukor
    177 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    1218.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    193 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    483 micro
  • Kolin:
    338 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    252 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    921 micro
Összesen 4058 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 163 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A bundázáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A krumplit héjában, sós vízben megfőzzük. Közepes méretű krumpli esetében kb. 45 perc alatt fő meg. A krumplit meghámozzuk, krumplinyomóval átpaszírozzuk, és hagyjuk kihűlni. (Az utóbbi fontos!)
  2. Amíg hűl a krumpli, aranybarnára pirítjuk az olajjal elkevert zsemlemorzsát.
  3. Kimagozzuk a cseresznyét.
  4. Miután kihűlt a krumpli, hozzáadjuk a grízt, a lisztet, a sót, az olajat és a tojást, jól összegyúrjuk. Ha túl lágy lenne, még egy kevés lisztet adhatunk hozzá.
  5. Lisztezett deszkán két részletben kb 0,5 cm vastagra nyújtjuk a tésztát, és kb. 9x9 cm -es négyzetekre vágjuk.
  6. Mindegyik tésztadarabra 3 szem cseresznyét és 1 db mokkacukrot teszünk, rászórunk egy csipet fahéjat.
  7. Összefogjuk a tészta négy sarkát, és gombócot formálunk.
  8. Enyhén sós, bő, forrásban lévő vízben 2-3 részletben kb. 10-10 perc alatt megfőzzük a gombócokat.
  9. Szűrőkanállal kiszedjük egy tálba, és kb. 5 perc pihentetés után óvatosan az edény rázogatásával megforgatjuk a zsemlemorzsában.
  • Elkészítettem: 22 alkalommal
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8129
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az öcsém kedvence a cseresznyés gombóc. Amikor nyár elején meglátogat, rendszerint azt rendel. Ezzel csak az a gond, hogy cseresznyeszezonban régi krumplit már alig lehet kapni, gombóchoz viszont az új krumpli nem a legjobb. Most szerencsém volt, mert a piacon egy árusnál még találtam.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A bundázáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...