Cseresznye-krémleves mandulahabbal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 1% Zsír
A leveshez
-
200g cseresznye116 kcal
-
13g nádcukor48 kcal
-
13g méz38 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
21g citrom3 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
375g víz0 kcal
A habhoz
-
20g tojásfehérje10 kcal
-
5g porcukor19 kcal
-
1g mandulaaroma0 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
10 kcal
Összesen
310
kcal
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 1% Zsír
A leveshez
-
800g cseresznye464 kcal
-
50g nádcukor190 kcal
-
50g méz152 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
85g citrom13 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
1500g víz0 kcal
A habhoz
-
80g tojásfehérje42 kcal
-
20g porcukor77 kcal
-
3g mandulaaroma0 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
41 kcal
Összesen
1241
kcal
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 1% Zsír
A leveshez
-
28.6g cseresznye17 kcal
-
1.8g nádcukor7 kcal
-
1.8g méz5 kcal
-
7.2g főzőtejszín9 kcal
-
3g citrom0 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
53.6g víz0 kcal
A habhoz
-
2.9g tojásfehérje1 kcal
-
0.7g porcukor3 kcal
-
0.1g mandulaaroma0 kcal
-
0.1g citromlé0 kcal
-
0.3g mandulapehely1 kcal
Összesen
43
kcal
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 7.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 338 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 108 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 83 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.7 g
-
Cukor 54 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 596.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 54 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 81 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 158 micro
Összesen
310
kcal
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25 g
Zsír
-
Összesen 28.4 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1352.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 433 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 153 mg
-
Foszfor 402 mg
-
Nátrium 333 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 242.9 g
-
Cukor 214 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 2386.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 217 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 78 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 91 mg
-
Retinol - A vitamin: 190 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 325 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 631 micro
Összesen
1241
kcal
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 48.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 14 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.7 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 85.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
43
kcal
Hozzávalók
A leveshez
-
80 dkg cseresznye
-
5 dkg nádcukor
-
2 ek méz
-
2 dl főzőtejszín
-
0.5 db fahéjrúd
-
3 db szegfűszeg
-
1.5 l víz
A habhoz
-
2 db tojásfehérje
-
2 csapott ek porcukor
-
2.5 ml mandulaaroma
-
1 kk citromlé
-
1 ek mandulapehely
Elkészítés
A leveshez
- Az alaposan megmosott, magozott cseresznyét a cukorral feltesszük főni, annyi vízben amennyi ellepi.
- Teatojásban hozzáadjuk a fahéjat és a szegfűszeget. A citrom sárga héjából késsel csíkokat vágunk, ezt is hozzáadjuk a leveshez.
- Körülbelül 10-15 perc alatt megfőzzük. Mikor megfőtt, a teatojást és a citromhéj darabokat eltávolítjuk, hozzáadjuk a mézet és a citrom levet, botmixerrel egyneművé mixeljük.
- Visszatesszük a tűzre, belekeverjük a tejszínt, felforraljuk vele. Miután felforrt, levesszük a tűzről, majd hideg vízben lehűtjük.
- A habhoz a tojásfehérjét a mandula kivonattal és a porcukorral kemény habbá verjük.
- Közben egy szélesebb edényben vizet forralunk, citromlevet teszünk bele, és mikor forr, kanállal galuskákat szaggatunk ki a habból, és egy-két perc alatt megfőzzük, először az egyik, majd megfordítva a másik oldalát is. Szűrőkanállal kiemeljük a galuskákat, lecsepegtetjük, majd a hideg cseresznyeleves tetejére tesszük.
- Tálaláskor száraz serpenyőben pirított mandulaforgáccsal hintjük meg.
- Receptkönyvben: 66
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 14799
- Feltöltés dátuma: 2011. július 05.
Ajánló
Aki tartalmasabb levesre vágyik, a megfőtt cseresznyéből félretehet, és a tálaláskor visszateszi a levesbe. A habgaluskákat tejben is kifőzhetjük, de vízben főzve is tökéletes.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A kertünkben áll egy hatalmas cseresznyefa, így minden évben frissen szedhetjük, és élvezhetjük ezt a finom gyümölcsöt. Nem volt kérdés, hogy leves is készüljön belőle. Mivel sokféle módon készítem a gyümölcsleveseket, mindig variálok rajta valamit. Így most ezt a különleges mandulás habgaluskát találtam ki hozzá, ami remekül harmonizál a cseresznye ízével. Nem utolsó sorban rendkívül egyszerű az elkészítése.