r
Nosalty Logó

Cseréplábasban készült vörösboros pörkölt

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Cseréplábasban készült vörösboros pörkölt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
140 °C
római tál
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 875 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3497 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 159 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.2 g

Zsír

  • Összesen
    53.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    212 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1211.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    729 mg
  • Nátrium
    251 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    393.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    229 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    381 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    10787 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 875 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    260.8 g

Zsír

  • Összesen
    214.4 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    846 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4847 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    248 mg
  • Kálcium
    291 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    346 mg
  • Foszfor
    2917 mg
  • Nátrium
    1005 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.8 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1572.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    123 mg
  • D vitamin:
    216 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    77 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    918 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    1525 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    43146 micro
  • Lut-zea
    293 micro
Összesen 3497 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1951 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 159 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cserépedényt fél órára hidegvízbe áztatjuk.
  2. A húst nagyobb darabokra vágjuk és összekeverjük az olajjal úgy, hogy minden darabot jól bevonjon.
  3. A szalonna kiolvasztott zsírján az apróra vágott hagymát, fokhagymát, zöldpaprikát a köménnyel ízesítve megdinszteljük.
  4. Ha kész, hozzákeverjük a pirospaprikát, a paradicsompürét, a vörösbort, és némi vizet is, majd botmixerrel összeturmixoljuk.
  5. Közben maxiumumra forrósítjuk a sütőt, benne egy tepsivel. Ha átforrósodott, eloszlatjuk rajta a húst és a sütő legfelső szintjére tesszük. Addig hagyjuk bent, míg a teteje alaposan meg nem pirul.
  6. A húst áttesszük a cseréplábasba és összekeverjük az összeturmixolt hagymás szafttal, majd sózzuk, borsozzuk, lefedjük.
  7. Sütőbe toljuk. Néha ránézünk, átkeverjük. Szükség esetén pótoljuk a folyadékot.
  • Sütés hőfoka: 140 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 420 perc
  • Receptkönyvben: 135
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 27333
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 13.

Ajánló

Sertéscomb helyett egyéb húsokkal is próbálkozhatunk. Akár több hús keverékéből is elkészíthetjük a pörköltet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bár nem a hagyományos módon készül ez a jól ismert étel, de állag, íz és minden egyéb szempontot figyelembe véve mennyei pörköltet készíthetünk ezzel a módszerrel. A hús igazán omlóssá válik, de mégsem esik szét, a szaftja is szépen besűrűsödik. Kicsit macerásnak tűnhet, de a cserépedény sütőbe tolása után nincs vele semmi dolgunk. Egyszer mindenképp érdemes kipróbálni! Az ételt „Váncsa István: Lakoma” című könyvében talált leírás alapján készítettem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek