r
Nosalty Logó

Kakaós kalács kenyérsütő géppel készítve

Sande
Kakaós kalács kenyérsütő géppel készítve
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

801
Kalória
15.8g
Fehérje
115.8g
Szénhidrátok
30.3g
Zsír
94.8g
Víz
178.9g
Koleszterin
3.9g
Rost
19.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 801 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3204 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 307 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    30.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    742.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    405 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    94.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    251 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 801 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    63.2 g

Zsír

  • Összesen
    121.2 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    716 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2971.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    806 mg
  • Nátrium
    1620 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    463.2 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    379.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1023 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    382 micro
  • Kolin:
    413 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1002 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    235 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    529 micro
Összesen 3204 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    36.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 307 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajas tészta: A kenyérsütő gépbe összeöntjük a vizet, az olvasztott vajat, a tejfölt, a sót majd a cukrot.
  2. Ehhez hozzáöntjük a lisztet és a tetejére szórjuk a szárított élesztőt.
  3. Bekapcsoljuk a kenyérsütőt a "tészta" programra. Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket, most éppen a csokisat. (A töltelék: a kakaós tölteléket Szintia receptje alapján készítem el, isteni!!!)
  4. A megkelt tésztát feldaraboljuk n X 3 darabba (a 3-as fonatok miatt a 3-as osztó), én több (4-5) kisebb kalácsot szoktam készíteni, így jó vékony a tésztája és viszonylag sok benne a kakaó. :) Tehát ha szeretnénk 4 db kisebb kalácsot, akkor osszuk 4x3, azaz 12 részre a megkelt tésztát.
  5. A darabokat kinyújtjuk hosszúkás téglalap formára (kb 1 mm vékonyra), megkenjük őket a kakaós krémmel. Feltekerjük hosszanti irányban, így hosszú kígyókat kapunk, amiket már lehet is fonni.
  6. A kész fonatokat sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk.
  7. A tetejét megkenjük a tojássárgájával és mehet is a sütőbe. 200-225 fokon sütjük 5 percig, majd mérsékeljük a hőt 160 fokra, és így sütjük további 15 percig.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés módja: kenyérsütő
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C

Én ezt a recpetet kenyérsütő gépben szoktam elkészíteni. Mindent összekeverek és "tészta" fokozaton elindítom a kenyérsütőt. 1,5 óra alatt készen van, utána formázom, töltöm... mindenfélével, amihez éppen kedvem van. Vagy csak egyszerűen felvagdosom zsömle formára, vagy csinálok belőle kifliket... Mindenhogyan nagyon finom. A kislányom miatt csokis verzió mindig van itthon. :)

További receptek

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Minibarhesz

A barhesz, más néven "challah", egy édeskés, hagyományos zsidó kalács, amelyet főként shabbatkor és más zsidó ünnepek alkalmával készítenek. A szó a héber "hallá" kifejezésből ...

Gerzsenyi Flóra

Dubai csokis babka

A dubai csoki egy különleges, ínycsiklandó édesség, amely gazdag ízű, hagyományos arab hozzávalók kombinációjával készül, gyakran aranyporral díszítik, és különféle ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hagyományos méteres kalács

A méteres kalács vagy méteres sütemény a húsvéti klasszikusok közé sorolható, amivel lehet sokan nem is találkoztak még. Aki viszont ismeri, annak biztosan közel áll a szívéhez. ...