r
Nosalty Logó

Marcipános rózsakalács

NS
Marcipános rózsakalács
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához (24 cm átmérőjű forma esetén)

A töltelékhez

1191
Kalória
27.3g
Fehérje
142.7g
Szénhidrát
57.3g
Zsír
56.5g
Víz
216.3g
Koleszterin
7.9g
Élelmi rost
58.4g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához (24 cm átmérőjű forma esetén)

A töltelékhez

Összesen 1191 kcal
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához (24 cm átmérőjű forma esetén)

A töltelékhez

Összesen 3571 kcal
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához (24 cm átmérőjű forma esetén)

A töltelékhez

Összesen 353 kcal
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.3 g

Zsír

  • Összesen
    57.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    812.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    361 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    142.7 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    56.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    279 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    273 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 1191 kcal
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82 g

Zsír

  • Összesen
    171.8 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    649 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2438.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    547 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    358 mg
  • Foszfor
    1082 mg
  • Nátrium
    282 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    428.1 g
  • Cukor
    175 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    169.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    837 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    389 micro
  • Kolin:
    440 mg
  • Retinol - A vitamin:
    819 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    494 micro
Összesen 3571 kcal
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    16.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 353 kcal

Elkészítés

A tésztához (24 cm átmérőjű forma esetén)

  1. A tészta hozzávalóiból kelt tésztát dagasztunk, s hagyjuk megkelni.
  2. A töltelékhez a marcipánmasszát simára keverjük a tojásfehérjével, a porcukorral és a mandulával.
  3. A megkelt tésztát fél cm vékony téglalap alakúra nyújtjuk, hosszanti irányban 6-7, nagyjából kétujjnyi széles csíkra vágjuk (nekem most hat sikeredett, de héttel még szebben összesül).
  4. Megkenjük a marcipános krémmel és feltekerjük a tésztacsíkokat.
  5. Sütőpapíros formába helyezzük. Negyed órát pihentetjük.
  6. Előmelegített sűtőben megsütjük.
  7. Ha még forrón felmelegített baracklekvárral megkenjük, csillogó máz képződik a tetején.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24

Egy régi kreatív újság oldalán találtam a receptet. Párszor elkészítettem már, nagyon finom.

Nosalty stories

További receptek

Pihe-puha kelt túrós batyu

Túrós batyuból nemcsak egyféle létezik: vannak leveles és kelt tésztás, mazsolás és anélküli változatok is. A most bemutatott recept épp olyan, amilyet a nagymama is készített volna: ...

Lakos Benedek

Ferdinánd tekercs

A Ferdinánd tekercset egyáltalán nem olyan nehéz elkészíteni házilag, mint azt elsőre gondolnánk. Fontos viszont, hogy a jóféle vajat és a zsíros tejszínt nem szabad kispórolni ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek