r
Nosalty Logó

Csavart epres-túrós torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Csavart epres-túrós torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 875 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 5250 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 205 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1570.8 g
  • Cink
    347 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    245 mg
  • Vas
    268 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    471 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    235.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    33 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    160 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    234 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 875 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    190.1 g

Zsír

  • Összesen
    200.4 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9424.8 g
  • Cink
    2085 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    1469 mg
  • Vas
    1609 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    2826 mg
  • Nátrium
    998 mg
  • Réz
    81 mg
  • Mangán
    66 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    665.8 g
  • Cukor
    433 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1413.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1429 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    241 mg
  • D vitamin:
    251 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    200 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    962 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    254 micro
  • Kolin:
    702 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1406 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    264 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1081 micro
Összesen 5250 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    369 g
  • Cink
    82 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    63 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 205 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojások fehérjét 4 ek hideg vízzel és a sóval kemény habbá verjük. Közben beleszórunk 10 dkg cukrot és 1 cs vaníliás cukrot. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, majd beleszitáljuk a keményítővel és a sütőporral elkevert lisztet.
  2. Sütőpapírral bélelt 35 x 40 cm-es tepsibe simítjuk, és előmelegitett sütőben 200 fokon kb. 10 percig sütjük.
  3. Nedves konyharuhára borítjuk, és a sütőpapírt lehúzzuk róla. Kikevert eperlekvárral a még forró piskótát megkenjük, és hűlni hagyjuk.
  4. A zselatint hideg vízbe áztatjuk.
  5. 60 dkg túrót kikeverünk 8 dkg cukorral, a citromlével és a reszelt citromhéjjal. A zselatint közepes hőfokon feloldjuk, 3 ek túrómasszát belekeverünk, és hozzáadjuk a többi túróhoz.
  6. Közben 2 dl tejszínt kemény habbá verünk, és a túrós krémbe forgatjuk. A krémmel megkenjük a piskótát, és dermedésig hidegre tesszük.
  7. Ezután hat kb. 6 cm-es széles csíkra vágjuk. 1 csíkot felcsavarunk, és egy tortatál közepére állítjuk. A többi csíkot köré tekerjük. A torta köré karimát pattintunk, és legalább 7 órára hidegre tesszük.
  8. A 2 dl tejszínből kemény habot verünk, és a maradék túróval és 1 ekcukorral elkeverjük. Ezután a dermedt tortát körbe kenjük, tetejét felszeletelt eperrel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 35x40
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3445
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csavart epres-túrós torta
Katharosz 499 recept

Nagyon finom és mutatós torta.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk