r
Nosalty Logó

Barackos túrótorta Aaaniii konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Aaaniii
Barackos túrótorta Aaaniii konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A túrókrémhez

A tetejére

Összesen 529 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A túrókrémhez

A tetejére

Összesen 3165 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A túrókrémhez

A tetejére

Összesen 137 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1170.5 g
  • Cink
    217 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    372 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.4 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    241.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 529 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.4 g

Zsír

  • Összesen
    119.6 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    558 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7022.9 g
  • Cink
    1304 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    1300 mg
  • Vas
    1006 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    2230 mg
  • Nátrium
    846 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    398.1 g
  • Cukor
    270 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1448.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    835 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    380 mg
  • Retinol - A vitamin:
    746 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    929 micro
  • β-crypt
    353 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    968 micro
Összesen 3165 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.9 g
  • Cink
    57 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    26 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 137 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A túrókrémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat a vajjal és a cukorral habosra keverjük. A lisztet a sütőporral elvegyítjük, és a tejjel együtt alaposan elkeverjük a tojásos masszával. Kikent-lisztezett formában megsütjük.
  2. Közben elkészítjük a túrókrémet, amihez a túrót egy villa segítségével áttörjük, elkeverjük a joghurttal, a cukrokkal, a citrom reszelt héjával és levével.
  3. Ha zselatint használunk, azt kevés vízben vagy gyümölcslében feloldjuk, meglangyosítjuk, és hozzákeverjük a túrókrémhez. Ha zselatin fix-szel dolgozunk, azt csak hozzákeverjük a túrókrémhez.
  4. Ha kihűlt a tortalapunk, rásimítjuk a túrókrémet, és hűtőbe tesszük. Amkor megdermedt, rátesszük a gyümölcsöt, és a leírása szerint elkészített tortazselét. Pár órát még tartsuk hűtőben, de akár egy óra is elég.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12668
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 16.

Ajánló

26-28 cm tortaformában, vagy kis méretű, magas falú tepsiben készíthetjük.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Barackos túrótorta Aaaniii konyhájából
Aaaniii 27 recept

Mostanában kedvenceim a túrós édességek, ez egy habkönnyű tavaszi süti, nem macerás, akár előző nap is elkészülhet. Erősen citromos ízű, aki így nem kedveli elég, ha fél citrom levét teszi bele, de a citromhéj maradjon. Kisebb szögletes tepsiben is készülhet, így kockákra vágva is mutatós lesz, de akkor a gyümölcsöt úgy rendezzük, hogy szépen tudjuk szeletelni.

Hozzászólások

Hozzávalók

A tésztához

A túrókrémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?