r
Nosalty Logó

Barackos túrótorta Aaaniii konyhájából

Aaaniii
Barackos túrótorta Aaaniii konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A túrókrémhez

A tetejére

529
Kalória
21.4g
Fehérje
66.4g
Szénhidrát
19.9g
Zsír
241.5g
Víz
93g
Koleszterin
2.3g
Élelmi rost
45g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A túrókrémhez

A tetejére

Összesen 529 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A túrókrémhez

A tetejére

Összesen 3165 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A túrókrémhez

A tetejére

Összesen 137 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1170.5 g
  • Cink
    217 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    372 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    66.4 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    241.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 529 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.4 g

Zsír

  • Összesen
    119.6 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    558 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7022.9 g
  • Cink
    1304 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    1300 mg
  • Vas
    1006 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    2230 mg
  • Nátrium
    846 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    398.1 g
  • Cukor
    270 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    1448.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    835 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    380 mg
  • Retinol - A vitamin:
    746 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    929 micro
  • β-crypt
    353 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    968 micro
Összesen 3165 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.9 g
  • Cink
    57 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    26 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 137 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat a vajjal és a cukorral habosra keverjük. A lisztet a sütőporral elvegyítjük, és a tejjel együtt alaposan elkeverjük a tojásos masszával. Kikent-lisztezett formában megsütjük.
  2. Közben elkészítjük a túrókrémet, amihez a túrót egy villa segítségével áttörjük, elkeverjük a joghurttal, a cukrokkal, a citrom reszelt héjával és levével.
  3. Ha zselatint használunk, azt kevés vízben vagy gyümölcslében feloldjuk, meglangyosítjuk, és hozzákeverjük a túrókrémhez. Ha zselatin fix-szel dolgozunk, azt csak hozzákeverjük a túrókrémhez.
  4. Ha kihűlt a tortalapunk, rásimítjuk a túrókrémet, és hűtőbe tesszük. Amkor megdermedt, rátesszük a gyümölcsöt, és a leírása szerint elkészített tortazselét. Pár órát még tartsuk hűtőben, de akár egy óra is elég.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Mostanában kedvenceim a túrós édességek, ez egy habkönnyű tavaszi süti, nem macerás, akár előző nap is elkészülhet. Erősen citromos ízű, aki így nem kedveli elég, ha fél citrom levét teszi bele, de a citromhéj maradjon. Kisebb szögletes tepsiben is készülhet, így kockákra vágva is mutatós lesz, de akkor a gyümölcsöt úgy rendezzük, hogy szépen tudjuk szeletelni.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek