Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Császárszalonnába tekert lilahagymás kifli

Császárszalonnába tekert lilahagymás kifli
Császárszalonnába tekert lilahagymás kifli
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tésztába reszelt lilahagyma jó ízt ad a kiflinek, na és a köré tekert szalonnáról ne is beszéljünk. Vendégváró előételnek is kiváló! Vaj mindenképp kell a tészta belsejébe, hiszen ettől lesz puha!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos tejbe beletesszük a cukrot, és felfuttatjuk benne az élesztőt. Ha felfutott, a többi alapanyaggal (a reszelt lilahagymával, reszelt sajttal) összedolgozzuk a tésztát. Alapos simává dagasztjuk.
  2. Kb. 1 óra kelesztés következik.
  3. Ha megkelt, lisztezett deszkán kör alakúra, vékonyra nyújtjuk. Háromszögekre felvágjuk. A vastagabb részébe teszünk egy darabka vajat, majd tekerjük fel a kifliket.
  4. A szeletekre vágott császárszalonnát tekerjünk a kifli köré, majd tegyük sütőpapíros, vagy vajjal kikent tepsibe, egymástól kis távolságra.
  5. A kimaradó tészta részt kenjük be felvert egész tojással.
  6. A sütő előmelegítése nélkül betoljuk a kifliket, és aranysárgára sütjük 200 fokon. Kb. 24 db lesz ebből a mennyiségből. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 11 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 31 588
elküldve: 93
receptkönyvben: 1 042
elkészítve: 26/46
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
640 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: sós süti
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

húsos szalonnába tekert kifli, lilahagymás tészta császárszalonnával, szalonnás-hagymás kifli

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

geencsi
geencsi Mon, 2015-10-19 20:34

Szia! Az lenne a kérdésem, hogy vaj kell a tésztába is vagy csak a töltéshez?

ilus74
Iluska / ilus74 Tue, 2015-10-20 09:27

Szió!
A tésztába csak az olaj kell,elég 1 dl(most javítottam).
Apró vaj darabkák meg a töltéshez.Jó sütést kívánok!! :-))

Sotim
Sotim Thu, 2014-04-17 20:11

Koszonom a receptet! Nekem sokkal tobb lett, mint 24 db :D Meg a szomszedoknak is jutott belole! Isteni kis kiflik!

ilus74
Iluska / ilus74 Fri, 2014-04-18 16:20

Örülök ha jól sikerült.Igen,a mennyiség attól függ milyen nagyokra készíti el az ember.További szép napot! :-))

vakri
vakri / vakri Fri, 2013-12-06 19:41

Hogyan lehet lereszelni a lilahagymát? Nekem egy nagy darabos massza lett sok lével...

anyuka50
anyuka50 Fri, 2013-11-22 21:50

Kedves Iluska!
Már többször megcsináltam, mert nagyon ízlik! :)
Én is szeletelt baconbe tekertem a kifliket, csak nem szabad szorosan, mert a kifli dagadna, de a szalonna nem hagyja, és ezért úgy néztek ki, mint akinek elszorították a karját.. :) Szívesen feltennék ide egy képet a kiflikről, de nem tudom, hogy kell.
Kösz a receptet!
Felteszem a részletes leírását a honlapomra. :)
Jó hétvégét!
Mariann

ilus74
Iluska / ilus74 Sat, 2013-11-23 17:15

Képet szerintem nem lehet ide feltenni.A honlapodat akkor gyarapíthatod ezzel a neked is finom recepttel....kellemes napokat!! :-))

mesterke0505
mesterke0505 Wed, 2013-01-09 13:50

Szia Iluska!
Most lettem kész vele és nagyon - nagyon -nagyon finom. Én bacont használtam hozza de szuper lett.
Köszönöm szépen a recepted. :)
Üdv mesterke0505

ilus74
Iluska / ilus74 Wed, 2013-01-09 14:11

Nagyon örülök,hogy jónak találod a receptet.További jó böngészést és sütést,főzést! :-))

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2012-08-23 23:15

Kedves Iluska!
Guszta, és nagyon finom, el fogom készíteni, én is sima baconnal.
Nagyon jó ötlet, köszönöm.
Szép hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

ilus74
Iluska / ilus74 Thu, 2012-08-23 11:24

Nem hülyeség a kérdésed.....igen jó.A bacon szalonnához hasonló ez is.Én így vettem a piacon,hogy füstölt császár szalonna(ami házi). Sikeres sütögetést!! :-))

zafirov
zafirov Wed, 2012-08-22 19:10

Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de jó a bacon szalonna is? :-))

1477
finomliszt 90 dkg
2 tk
napraforgó olaj 1 dl
tej 5 dl
cukor 2 ek
élesztő 5 dkg
vaj 5 dkg
sajt 5 dkg
lila hagyma 1 közepes fej
császárszalonna 20 dkg
tojás 1 db