Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Croque monsieur szendvics

Croque monsieur szendvics
Croque monsieur szendvics
20 perc / előkészület: 12 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik legjobb sonkás melegszendvics! A mustár csípőssége, a besamel krémessége, a sajt karakteres íze és a sonka zamata tökéletes formációt alkot minden egyes falatban.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a besamelt kell elkészítenünk: ehhez a vajat egy kisebb edényben megolvasztjuk, majd amikor már bugyog, hozzákeverjük a lisztet, és 1-2 perc alatt alaposan elkeverjük benne. Ekkor hozzáadjuk a tej egyharmadát, és érdemes ennél a pontnál kézi habverőre váltani, hogy tökéletesen csomómentesre tudjuk keverni. Ha már homogén és sűrű, akkor jöhet hozzá egy újabb adag tej, amit szintén elkeverünk, végül mehet bele az utolsó adag is. Egy szép sűrű mártást kell kapnunk. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, majd elzárjuk alatta a lángot.
  2. Jöhet a szendó összeállítása: egy szelet kenyér, erre egy kevés mustár, rá egy szelet sonka, erre egy adag mártás, majd egy adag reszelt sajt. A tetejére jöhet egy újabb szelet kenyér, majd egy újabb adag mártás és egy újabb tisztességes adag sajt.
  3. Sütőpapírral bélelet tepsire tesszük a szendvicseket, és 200 fokra (ha van grill fokozat a sütőben, az a legjobb) előmelegített sütőbe tesszük, és 8-10 perc alatt megpirítjuk, amíg a tetején a sajt szép barnára nem sül.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 13 667
elküldve: 2
receptkönyvben: 204
elkészítve: 13/13
Facebookon megjelent: 1

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
315 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
kategória: szendvics
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

francia melegszendvics

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

474
vaj 20 g
finomliszt 1.5 evőkanál
tej 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 1 csipet
kenyér 8 szelet
dijoni mustár 4 teáskanál
sonka 50 g
gruyére sajt 10 dkg