r
Nosalty Logó

Croque monsieur szendvics

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dávid
Croque monsieur szendvics
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 16% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 478 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1915 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 241 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1631.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    437 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    288 mg
  • Nátrium
    815 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    45 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 478 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.5 g

Zsír

  • Összesen
    72.9 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6526.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    1747 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    1150 mg
  • Nátrium
    3259 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    215.7 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    180.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    408 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    356 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    402 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 1915 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    823.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    411 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 241 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először a besamelt kell elkészítenünk: ehhez a vajat egy kisebb edényben megolvasztjuk, majd amikor már bugyog, hozzákeverjük a lisztet, és 1-2 perc alatt alaposan elkeverjük benne. Ekkor hozzáadjuk a tej egyharmadát, és érdemes ennél a pontnál kézi habverőre váltani, hogy tökéletesen csomómentesre tudjuk keverni. Ha már homogén és sűrű, akkor jöhet hozzá egy újabb adag tej, amit szintén elkeverünk, végül mehet bele az utolsó adag is. Egy szép sűrű mártást kell kapnunk. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, majd elzárjuk alatta a lángot.
  2. Jöhet a szendó összeállítása: egy szelet kenyér, erre egy kevés mustár, rá egy szelet sonka, erre egy adag mártás, majd egy adag reszelt sajt. A tetejére jöhet egy újabb szelet kenyér, majd egy újabb adag mártás és egy újabb tisztességes adag sajt.
  3. Sütőpapírral bélelet tepsire tesszük a szendvicseket, és 200 fokra (ha van grill fokozat a sütőben, az a legjobb) előmelegített sütőbe tesszük, és 8-10 perc alatt megpirítjuk, amíg a tetején a sajt szép barnára nem sül.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 532
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 37480
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az egyik legjobb sonkás melegszendvics! A mustár csípőssége, a besamel krémessége, a sajt karakteres íze és a sonka zamata tökéletes formációt alkot minden egyes falatban.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek