r
Nosalty Logó

Citrusos-gránátalmás kacsasaláta

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Szikszai Anna
Citrusos-gránátalmás kacsasaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Saláta

Öntet

Összesen 1126 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Saláta

Öntet

Összesen 2251 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Saláta

Öntet

Összesen 93 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.2 g

Zsír

  • Összesen
    53.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    308 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2178.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    321 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    272 mg
  • Foszfor
    1100 mg
  • Nátrium
    394 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.3 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    759.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    635 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    219 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    551 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    533 micro
  • Kolin:
    290 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    6281 micro
  • β-crypt
    342 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13552 micro
Összesen 1126 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    182.3 g

Zsír

  • Összesen
    106.6 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    616 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4356.5 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    643 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    545 mg
  • Foszfor
    2199 mg
  • Nátrium
    788 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156.6 g
  • Cukor
    106 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1518.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1269 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    438 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1066 micro
  • Kolin:
    580 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    12562 micro
  • β-crypt
    684 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27104 micro
Összesen 2251 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    520 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1121 micro
Összesen 93 Kcal

Hozzávalók

Saláta

Öntet

Elkészítés

Saláta

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A kacsamelleket bőrükkel lefelé dobjuk egy sütőben is használható forró serpenyőbe, majd amikor már a bőr aranybarnára sült, fordítsuk meg őket. A másik oldalát süssük 3 percig. Facsarjuk rá egy fél narancs levét, majd mehet a sütőbe egy 10-15 percre.
  2. Közben állítsuk össze a salátát. Szedjük ki a gránátalma magjait, hámozzuk meg, és karikázzuk fel a narancsokat és a lilahagymát, illetve pirítsuk meg a mogyorót.
  3. Rendezzük el a tányéron a hozzávalókat, és készítsük el az öntetet.

Öntet

  1. Keverjük össze a hozzávalókat.
  2. Locsoljuk meg vele a salátánkat, majd helyezzük a tetejükre a friss, forró kacsamelleket. Szórjuk meg pár szem sóval a hús tetején.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 8547
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 04.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Citrusos-gránátalmás kacsasaláta
Szikszai Anna 35 recept

Nagyon szeretem a salátákat, különösen ha valóban tartalmasak. Hússal, tésztával vagy akár egy kis krutonnal bármikor turbózhatjuk. A lényeg, hogy a salátánk valóban önálló fogásként meg tudja állni a helyét, tehát lehetőleg az elfogyasztása után 10 perccel ne kopogjon a szemünk az éhségtől. Az én februári kedvencem ez a citrusos, gránátalmás kacsasaláta, ami nemcsak elképesztően színes, de többek között a forró kacsamellnek köszönhetően hihetetlenül finom is.

Hozzászólások

Ejudit10

Érdekl?döm, hogy a kacsamellet elég csak a fogyasztás el?tt a tetején megsózni? El?tte nem kell besózni? Nagyon tetsik a recept, szeretném elkészíteni.

Szikszai Anna

Kedves Ejudit10, Én csak utólag f?szereztem, de akár el?tte is lehet, vagy le is pácolhatod, ha egy kicsit különlegesebbé szeretnéd tenni. :) -Anna

adrinails

Szia! Nagyon köszönöm a receptet, isteni ízek vannak benne, igazi ízorgia! :) Biztos megcsinálom máskor is!

Hozzávalók

Saláta

Öntet

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?