r
Nosalty Logó

Hideg pacalsaláta Lyonból

csakegygourmet
Hideg pacalsaláta Lyonból
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Pacalfőzés

Összeállítás

460
Kalória
32.3g
Fehérje
12.8g
Szénhidrát
30.3g
Zsír
288.4g
Víz
438.9g
Koleszterin
2.3g
Élelmi rost
5g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Pacalfőzés

Összeállítás

Összesen 460 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Pacalfőzés

Összeállítás

Összesen 1376 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Pacalfőzés

Összeállítás

Összesen 117 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.3 g

Zsír

  • Összesen
    30.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    439 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1049.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    216 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    268 mg
  • Nátrium
    470 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    288.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    345 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    514 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    825 micro
  • β-karotin
    2365 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    694 micro
Összesen 460 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.9 g

Zsír

  • Összesen
    91 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    1317 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3147.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    647 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    805 mg
  • Nátrium
    1410 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    865.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1034 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    157 micro
  • K vitamin:
    387 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    1541 mg
  • Retinol - A vitamin:
    339 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    7095 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2082 micro
Összesen 1376 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    73.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    210 micro
  • β-karotin
    602 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    177 micro
Összesen 117 kcal

Elkészítés

Pacalfőzés

  1. Tegyük oda a főni a pacalt a fentebb részletezett fűszerekkel, zöldségekkel.
  2. A pacalt elkészültekor szűrjük le, a levet tetszés szerint felhasználhatjuk bármilyen alaplének.

Összeállítás

  1. Az alapanyagokat vágjuk fel, keverjük össze a tejföllel, krémsajttal, és adjuk hozzá megpuhult pacalt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 60 p

Franciaország  harmadik legnagyobb városa, Lyon több dologról híres: Antoine de Saint-Exupéry, Lumiere testvérek, Paul Bocuse, selyemipar, stb. és természetesen a gasztronómia. Helyi nevezetességnek számítanak a családok által üzemeltetett "bouchon lyonnaise"-ek, melyek helyi specialitásokat, a család saját fogásait tálalják. Ittjártamkor fordultam be egy piros kockás terítős étterem-kocsmába, ahol ezt a hideg fogást rendeltem. Mivel akkor még épphogy csak törtem a francia nyelvet, a rendeléskor még nem tudtam, mit jelent "tripes de lyonnaise". A fogás elkészültekor már felismertem. :) A séfftől (a családfőtől) kérdeztem meg, tulajdonképpen milyen alapanyagokból is áll a fogás, aki részletesen elmesélte. Ennek reprodukcióját kóstolhatjátok, egyenest Lyonból. 

További receptek

Nyári poke bowl

A poke bowl azért jó választás mindig, mert nem kötöttek az alapanyagok és ízlés szerint bármiből el tudjuk készíteni ezt az ételt. Lehet az alap akár bulgur vagy quinoa is, csirkét ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...