Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos sütemény tejszínes citrommázzal

Citromos sütemény tejszínes citrommázzal
Citromos sütemény tejszínes citrommázzal
54 perc / előkészület: 20 perc főzés: 4 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem lett túl szép a fotó a süteményről, mert már melegen fel kellett vágnom, ugyanis követelték a kóstolót. :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tészta elkészítése: A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjékből pici sóval kemény habot készítünk, és félretesszük.
  2. A tojások sárgájához adjuk a kristálycukor felét (2,5 ek), a mézet, a margarint és 1 dl tejet, valamint a citromok reszelt héját (3 citrom reszelt héját) és 3 db citrom levét. Ezeket alaposan összeturmixoljuk.
  3. Egy keverőtálban a kétféle lisztet és az 1 cs sütőport összekeverjük, és hozzáadjuk a 2. pontnál összeturmixolt folyékony részt!
  4. Homogén, kissé sűrű palacsintatésztához hasonló állagot kaptunk, amihez a végén hozzáadjuk a tojásfehérjékből készített habot.
  5. Kivajazott kilisztezett tepsiben készre sütjük.
  6. Krém / Máz elkészítése: 5 dl tejjel elkészítjük a pudingot, amit 2,5 ek cukorral édesítünk, és a maradék citromok reszelt héját is a pudingba keverjük. Amikor elkészült, belekeverjük a málnaszörpöt. Ettől igazán különleges lett az íze, édesen citromos valami plussz ízzel!
  7. 1 dl tejből és 1 ek lisztből "rántást" készítünk, és az első pontban elkészített pudingot ezzel sűrűbbé varázsoljuk!
  8. Összeállítás: Tetszőleges formára szeleteljük a piskótát, majd a picit már kihűlt krémmel bevonjuk, és szeletelt citromkarikával díszítjük. Hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen a máz! Jó étvágyat hozzá!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 094
elküldve: 2
receptkönyvben: 59
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Liliom85

Mióta szakács: 2012.04.08.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

citromos sütemény tejszín ízű citromkrémmel, citromos süti, citromos-pudingos süti, citromos piskóta

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

578
tojás 3 db
tejszínízű pudingpor 1 csomag
citrom 5 db
tej 7 dl
kefir 140 g
finomliszt 6 púpozott ek
rétesliszt 6 púpozott ek
sütőpor 1 csomag
cukor 5 ek
méz 1 ek
vaj 1 ek
szörp 0.25 dl
citrom aroma 30 ml