Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Omlós meggyes piskóta

Omlós meggyes piskóta
Omlós meggyes piskóta
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyorsan elkészül, nem fojtós a tészta.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A 4 tojássárgához adjuk a cukrot, a tejet, és robotgéppel fehéredésig keverjük.
  2. A lisztben elkeverjük a sütőport, és az olajjal felváltva a tojássárgás masszához adagoljuk.
  3. A tojásfehérjét habbá verjük. Óvatosan a tojássárgás masszához keverjük.
  4. Közepes tepsit sütőpapírral kibélelünk. Beleöntjük a piskótát, és a tetején elosztjuk a magozott meggyet.
  5. Elmelegíttet sütőbe tesszük, és 40-45 percig sütjük. Tűpróbát végezzünk! Ha kihűlt, kockára vágjuk, és porcukorral megszórjuk a tetejét.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 221
össznézettség: 3 436
elküldve: 1
receptkönyvben: 34
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1102 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
alkalom: húsvét, buli receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

meggyes kocka

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Sun, 2020-01-12 13:21

Kedves Csilla!

A "közepes tepsi", igen tág fogalom! Lennél olyan aranyos, és megadnád a tepsi paramétereit, amekkorában ezt az adagot sütötted?
Előre is köszönöm, kedves és gyors válaszod! :)

988
tojás 4 db
cukor 20 dkg
tej 1.5 dl
finomliszt 40 dkg
sütőpor 1 csomag
napraforgó olaj 1.5 dl
meggy 50 dkg