r
Nosalty Logó

Banánkenyér görög joghurtos krémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szikszai Anna
Banánkenyér görög joghurtos krémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 623 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3734 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 247 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    407.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.7 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 623 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.5 g

Zsír

  • Összesen
    152.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2445.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    295 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    275 mg
  • Foszfor
    782 mg
  • Nátrium
    979 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    556 g
  • Cukor
    331 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    339.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    368 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    72 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    839 micro
Összesen 3734 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 247 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra és készítsünk elő egy sütőpapírral kibélelt vagy szilikonkenyérsütő formát.
  2. Tegyük egy nagy edénybe a száraz hozzávalókat, a kétféle lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és a fahéjat és jól keverjük össze őket.
  3. Egy villával vagy egy késes betétű robotgéppel pépesítsük a banánt, tegyük egy edénybe, adjuk hozzá a cukrot, a tojást és a vanília kivonatot. Ha jól elkevertük, akkor fokozatosan adjuk hozzá az olajat is.
  4. Elegyítsük a száraz és a nedves hozzávalókat egy fakanál segítségével, óvatosan, amíg homogén állagú nem lesz. Vigyázzunk, ne keverjük túl, mert akkor a kenyér nehéz lesz.
  5. Az így kapott tésztát öntsük a kenyérsütő formába és tegyük a sütőbe egy 40-50 percre. Sütőtől függően fél óra után érdemes tűpróbával ellenőrizni,hogy kellően átsült-e.
  6. Ha megsült, tegyük félre, hogy hűlhessen. Közben készítsük el a krémet a görög joghurt, a krémsajt, a citromlé és a porcukor keverékéből. Érdemes óvatosan bánni a cukorral, fokozatosan adagolni, hogy a szánk íze szerint alakíthassuk.
  7. Ha a kenyér kihűlt, akkor bőségesen kenjük meg a tetejét a krémmel és már tálalhatjuk is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 198
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 40
  • Össznézettség: 9620
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 25.

Receptkategóriák

Banánkenyér görög joghurtos krémmel
Szikszai Anna 35 recept

A KFT dalától megihletve gondoltam újra a cukkinikenyeret. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Nem jó ötlet 40 fokon ruhákat mosni

Sokak számára fogós kérdés, hány fokon érdemes mosni a ruhákat. A legtöbb címke megengedi, hogy 40°C-on mossunk, de valóban szükségünk van ilyen meleg vízre? Következő Otthon Tippünk segíthet választ adni a kérdésre.

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.