Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Banánkenyér görög joghurtos krémmel

Banánkenyér görög joghurtos krémmel
Banánkenyér görög joghurtos krémmel
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A KFT dalától megihletve gondoltam újra a cukkinikenyeret

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra és készítsünk elő egy sütőpapírral kibélelt vagy szilikon kenyérsütő formát.
  2. Tegyük egy nagy edénybe a száraz hozzávalókat, a kétféle lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és a fahéjat és jól keverjük össze őket. 
  3. Egy villával vagy egy késes betétű robotgéppel pépesítsük a banánt, tegyük egy edénybe, adjuk hozzá a cukrot, a tojást és a vanília kivonatot. Ha jól elkevertük, akkor fokozatosan adjuk hozzá az olajat is.  
  4. Elegyítsük a száraz és a nedves hozzávalókat egy fakanál segítségével, óvatosan, amíg homogén állagú nem lesz. Vigyázzunk, ne keverjük túl, mert akkor a kenyér nehéz lesz. 
  5. Az így kapott tésztát öntsük a kenyérsütő formába és tegyük a sütőbe egy 40-50 percre. Sütőtől függően fél óra után érdemes tűpróbával ellenőrizni, hogy kellően átsült-e. 
  6. Ha megsült, tegyük félre, hogy hűlhessen. Közben készítsük el a krémet a görög joghurt, a krémsajt, a citromlé és a porcukor keverékéből. Érdemes óvatosan bánni a cukorral, fokozatosan adagolni, hogy a szánk íze szerint alakíthassuk. 
  7. Ha a kenyér kihűlt, akkor bőségesen kenjük meg a tetejét a krémmel és már tálalhatjuk is. 
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 928
elküldve: 3
receptkönyvben: 260
elkészítve: 12/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Szikszai Anna

Mióta szakács: 2013.08.21.
35 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

marti48
Marti48 / marti48 Wed, 2014-08-20 13:56

Kedves Anna!

Kicist somolyogva irom soraimat, leven eppen tegnap tettem el Gabi cukkinikenyer receptjet "kiprobalasra itelve", ma pedig a Tiedbe szerettem bele, mely sorsat szinten nem kerülheti el! :) Köszi a megosztast!

Üdv: Marti

Gabys
Gabys / Gabys Sun, 2013-10-27 10:54

Kedves Panna,
..makákó.....nem pont a KFT miatt, de akár azért is kedvet kaptam:)) Amíg a cukkinis kenyér nem vonzott, ez viszont igen. Viszont lenne néhány kérdésem: a leglényegesebb, mert ez a döntő: nincs légkeveréses, se alsó-felső lángos sütőm. Néhány kenyérfajtát, bagettet viszont kiválóan süt a sütőm. A kenyeredet javaslod megsütni így, vagy meg se próbáljam? Ha igen, és neki állok. jól értem (cikked alapján) 240 gr. sima liszttel eis megcsinálhatom? Nem használok vanília kivonatot, mivel váltsam ki? Kenyérsütő formámat béleljem ki sütőpapírral, vagy simán kijön belőle? Uccsó: milyen krémsajtra gondolsz, mit javasolsz? Hát ennyi:) Köszi, szép napot kívánok Neked: Gabi

Szikszai Anna
Szikszai Anna / Szikszai Anna Sun, 2013-10-27 11:31

Kedves Gabys, Örülök, hogy sikerült kedvet csinálni a recepthez! :) A kérdéseidre a válaszok szépen sorban: ha eddig megbízhatóan működött a sütőd kenyerekkel, akkor én mindenképp megpróbálnám! :) Sima lisztel is készítheted, nem szükséges két fajtából. A vanília kivonatot elhagyhatod vagy kiválthatod igazi vaníliával is, ha a vaníliarúdból kikapart magokat adod a tésztához. Én szilikon formát használtam, azt nem szükséges kibélelni, a sima formába én azért tennék sütőpapírt :) Általában Philadelphia krémsajtot használok, így azt javaslom. Remélem jól sikerül majd a kenyér! :)
Szép napot!

Panna

Gabys
Gabys / Gabys Sun, 2013-10-27 12:42

Kedves Panna,
köszönöm a gyors választ:) Ki fogom próbálni, lesz ami lesz:))) Utána referálok! Üdv:) Gabi

Gabys
Gabys / Gabys Mon, 2013-10-28 18:01

Pannaaaaaaaaaaaaaaaa:) ez isteni finom:))))) Mivel a meglátni és megszeretni esete volt a recepted, így ma délután nekiálltam. Hogy minden tökéletes legyen vettem vanília esszenciát is. A joghurtnál elgondolkodtam melyiket is, (nem írtad, én + nem kérdeztem rá) végül győzőtt a csokimániám és csokidarabos görög joghurot vettem. Hibátlanul megsült, könnyű, ízletes és ezzel a krémmel fenséges! Amennyire izgultam, annyira tökéletes. Köszönöm szépen, bátran ajánlom mindenkinek elkészítésre. Nagyon szép hetet kívánok!:) Gabi

Szikszai Anna
Szikszai Anna / Szikszai Anna Mon, 2013-10-28 18:07

Éljen!!! :) Örülök, hogy jól sikerült, kicsit izgultam.. :)) De most nagyon örülök! :) és külön köszönöm, hogy megírtad nekem :) Szép hetet!!

Gabys
Gabys / Gabys Mon, 2013-10-28 18:23

Megígértem, hogy megírom:) Jelentem, már csak a fele van, langyosan ketten megettük a férjemmel. Kész ciki:)))) De már eltettem, még jön a fiam is haza, maradjon neki is, hogy legalább néhány szelet erejéig tudja mit faltak fel a szülei:DDDD

Gabys
Gabys / Gabys Tue, 2013-10-29 11:48

"..még, még, még, ennyi nem elég..." (Republic) csak hogy stílusos maradjak:) Reggel, mire felkeltem a tálalón volt 3 banán, joghurt és egy mascarpone. Hát ennyi kedves Panna:)))

623
finomliszt 120 g
teljes kiőrlésű liszt 120 g
sütőpor 1 teáskanál
szódabikarbóna 0.5 teáskanál
0.5 kávéskanál
fahéj 0.5 kávéskanál
banán 3 közepes db
tojás 2 db
barna cukor 200 g
vanília kivonat 1.5 kávéskanál
napraforgó olaj 1 dl
krémsajt 200 g
görög joghurt 1 dl
porcukor 100 g
citromlé 1 fél citromból nyert