r
Nosalty Logó

Pálinkás-kéksajtos-körtés saláta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Pálinkaügynök
Pálinkás-kéksajtos-körtés saláta
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1399 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1399 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 111 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    61.2 g

Zsír

  • Összesen
    81.1 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5470.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    1384 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    222 mg
  • Foszfor
    1157 mg
  • Nátrium
    2636 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.7 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    827.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1044 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    328 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    492 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    384 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    5783 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4948 micro
Összesen 1399 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    61.2 g

Zsír

  • Összesen
    81.1 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5470.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    1384 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    222 mg
  • Foszfor
    1157 mg
  • Nátrium
    2636 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.7 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    827.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1044 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    328 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    492 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    384 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    5783 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4948 micro
Összesen 1399 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    431.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    456 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    391 micro
Összesen 111 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megtisztítjuk és lereszeljük a céklát kis lyukú reszelőn, a salátaleveleket megmossuk.
  2. A fejessaláta leveleket darabokra tépkedjük, hozzáadjuk a többi salátát és a céklát.
  3. A körtét megmossuk és feldaraboljuk, kis kockákra vágjuk, a salátához adjuk.
  4. A márványsajtot kis kockákra (kb. 1,5 ×1,5 cm-es) vágjuk, és a salátára halmozzuk.
  5. Meglocsoljuk a balzsamecettel elkevert körtepálinkával, majd a végén tört dióval szórjuk meg.
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1144
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pálinkás-kéksajtos-körtés saláta
Pálinkaügynök 13 recept

Pirítóssal fogyasztva könnyű vacsora, részemről egy grillezett, sovány hússzelet is el szokott fogyni mellé. A nagyobb élelmiszerüzletekben készen is kapható a fenti saláta keverék (fejes, madár, rukkola, céklával). A márványsajtot csak a saláta összekeverése után szabad hozzáadni, és nem szabad kevergetni, mert összeragad a salátalevelekkel és csomókat alkot. A pálinka hozzáadásával új ízeket csalhatunk elő a salátából. A receptet Szöllősi Edit kolléganőmtől tanultam, sokszor elkészíti egy fárasztó nap után. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.

Nosalty

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

Lakos Benedek

További cikkek