r
Nosalty Logó

Citromos joghurtban pácolt csirkecomb

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Klaudia
Citromos joghurtban pácolt csirkecomb
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 579 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2320 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 91 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.2 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    844.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    419 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    342.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    379 micro
Összesen 579 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.9 g

Zsír

  • Összesen
    128 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    523 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3376.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    547 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    374 mg
  • Foszfor
    1676 mg
  • Nátrium
    646 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    181.9 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1370.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    250 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    181 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    392 mg
  • Retinol - A vitamin:
    227 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    174 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1514 micro
Összesen 2320 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 91 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombokat megtisztítjuk és ráöntjük a citromlével összekevert joghurtot. Legalább fél napot hagyjuk a pácban.
  2. Tepsibe öntjük az olajat, belerakjuk a pácból kiemelt, megsózott-borsozott húst.
  3. Köré rakjuk a leszűrt kukoricát, fokhagymát és a meghámozott, cikkekre vágott krumplit.
  4. A friss rozmaringot kicsit megtépkedve rárakjuk vagy a szárítottat egyenletesen rászorjuk a húsra és a krumplira is.
  5. Alufóliával lefedjük és előmelegített sütőbe tesszük, 30 perc után levesszük a fóliát, és ropogósra, készre sütjük.
  6. Ha a fóliát levettük, kicsit érdemes átmozgatni a krumplit a kukoricával.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 41103
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 17.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Citromos joghurtban pácolt csirkecomb
Klaudia 16 recept

Praktika újságban találtam.

Hozzászólások (14)

Törölt felhasználó

Jónak t?nik.:) Ki lesz próbálva.:)

Törölt felhasználó

Vasárnap próba....:))

Törölt felhasználó

csatlakozom a vasárnaphoz.

Törölt felhasználó

ha bepácoljuk akkor utána be fogja inni a sót és a borsot?

Klaudia

Szia! ?szintén megmondom ez nekem is felt?nt ,hogy nem pácolás el?tt kell f?szerezni ,de mégis csak így csináltam. Bement a helyére a só is, és a bors is :)

Tibolya

Pont ma vettem 4 db csirkecombot, amit simán megsütve hagymás krumplival akartam elkészíteni vasárnap ebédre. Úgy döntöttem inkább kipróbálom ezt a receptet, remélem finom lesz.

Törölt felhasználó

Tibolya!Milyen lett:??:)

brownie58

Hmmmmm, ez szombaton ebédre is isteni lett:) A só is és a bors is ott volt, ahol kellett, viszont 30 perc sütés nekem nem volt elég, lett bel?le mégegyszer annyi!

Törölt felhasználó

Pacolodik a husi - varjuk a vacsorat - biztosan siker lesz, nagyon gusztanak tunik!

aetna

Nagyon-nagyon finom! A kisfiam azóta kukorica "mániás"! :-)

Becsei Ágnes

Tegnap megláttam este ezt a receptet, és úgy gondoltam, hogy ma kipróbálom, gyors összeírtam a hozzávalókat, reggel megvettem. Fél 12 fele olvasom, hogy kell készíteni (mindig el?re el szoktam olvasni, most valamiért nem), fél napot kell állnia... :o Nekem arra nincs id?m! Nos, kíváncsi vagyok, mert több, mint egy órát állt a pácban, és ráadásul véletlen ?rölt rozmaringot vettem. :S Majd megírom, mi lett bel?le! :) Üdv: Ági

animi

Szia. A joghurtos pácot le kell mosni a sütés el?tt?

wiwievi

Gratulálok a receptedhez, de föleg ehhez a kukoricás krumplihoz, valami isteni finom, vetekedik a husival.Köszi

Juez

Mai napi ebéd volt ez a csirke, nagyon kellemesen citromos, ilyet kerestem már régóta ( mondjuk csak sima rozmaringos sült krumplit készítettem hozzá, és ezzel lett tökéletesen olaszos, ami pont az én ízlésemnek megfelel? ). Köszönöm!

Schniki

Nos, ma ez volt nalunk a vacsora - aprobb valtoztatasokkal. Csirkecomb helyett filezett csirkemellel keszult es befuszereztem a pacolas elott, illetve en -a nalam mar bevallt modon- alacsony hofokon sutottem, igy 30 perc helyett 2,5 oran at keszult. Finom, omlos, enyhen citromos - mindenkinek izlett.

zizi59

Köszönöm a receptet. Kis változtatással megcsináltam. Rengeteg a cukkinim, így azt kockáztam hagymával, három féle szín? paprikával, koktélparadicsommal és enyhén el?f?zött burgonyakockával. A zöldségre bazsalikom és f?szerkeverék került ( most éppen kebab ) A pácolt combokat rátettem......nem kellett senkit noszogatni a fogyasztásra :)))

barackkompót

A minap kigondoltam, milyen jó lenne csirkecombot sütni, viszont bevásárolni ma, f?zni pedig holnap lenne id?m, és, mivel kissé parás vagyok, nem szeretek fél napnál tovább nyers husit "pucéran" tartogatni. Pont ekkor köszönt szembe velem ez a recept, s már pácolódnak is a combok. Kíváncsi vagyok az végeredményre.:))

barackkompót

Tegnap vacsorára elkészült, páromnak nagyon-nagyon ízlett, és szerintem is szuperjó lett. Köszönöm a receptet! :))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek