r
Nosalty Logó

Cipóban sült csirkemell

NS
Cipóban sült csirkemell
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A csirkemellhez

860
Kalória
52g
Fehérje
104g
Szénhidrát
23.3g
Zsír
191.7g
Víz
158.7g
Koleszterin
4.6g
Élelmi rost
6.7g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A csirkemellhez

Összesen 860 kcal
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A csirkemellhez

Összesen 3431 kcal
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A csirkemellhez

Összesen 187 kcal
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1236.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    548 mg
  • Nátrium
    380 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    104 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    191.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 860 kcal
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    207.9 g

Zsír

  • Összesen
    93.3 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    635 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4945.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    346 mg
  • Kálcium
    555 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    305 mg
  • Foszfor
    2191 mg
  • Nátrium
    1519 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    416 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    766.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    70 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    436 micro
  • Kolin:
    714 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    335 micro
Összesen 3431 kcal
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 187 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A kenyértésztához a tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd hozzákeverjük a sóval vegyített liszthez.
  2. KIdagasztjuk, és meleg helyen egy órát kelesztjük.
  3. A csirkemellet nyolc szeletre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, majd kevés olajon elősütjük.
  4. A felaprított vöröshagymát megpároljuk szintén pár csepp olajon, majd mehet bele az apróra vágott gomba is.
  5. Kicsit sózzuk, borsozzuk. Ha készre sült, elzárjuk alatta a gázt/villanyt.
  6. A megkelt cipótésztát 4 részre osztjuk, átgyúrjuk, majd kinyújtjuk őket.
  7. Veszünk egy tésztát, ráfektetünk 2 szalonnaszeletet, arra egy csirkemellet, amit megkenünk a gombás péppel. Fedésnek jöhet még egy csirkemell rá, majd a szalonnával körbetekerjük a "szendvicset". Végül a tésztával becsomagoljuk a husit.
  8. Így járunk el a maradék 3 adaggal is.
  9. Mind a négy cipót bőven megkenjük a felvert tojással, majd előmelegített sütőben sütjük (közepes álláson).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 25 p

A Nők Lapja Konyhában találtam a recit.

További receptek

Yakitori

Ha Japán ételeire gondolunk, legtöbben a sushit, a rament vagy a tempurát említjük. Pedig a mindennapok igazi hőse egy sokkal egyszerűbb fogás: a yakitori, vagyis a parázson sült ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...