Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombakrémleves sült gombával

Gombakrémleves sült gombával
Gombakrémleves sült gombával
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az igazság az, hogy az előző napról maradt egy adag sima zöldséges gombalevesem, meg pár szem friss gomba a hűtőben. Ebből kellett valamit alkotni, hogy legyen kettőnknek ebédre leves. A receptben azért leírom az eredeti gombalevest is. 

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sárgarépát és a fehérrépát megpucoljuk, felkockázzuk, kevés olajon megfuttatjuk. Felöntjük fél liter vízzel, beledobunk egy leveskockát, a vöröshagymát egészben, és nagyon kicsi lángon, csendesen, fedő alatt gyakorlatilag puhára főzzük a zöldségeket.
  2. A csiperkét megtisztítjuk, feldaraboljuk, a kétharmadát beledobjuk a majdnem kész levesbe, pár perc alatt puhára főzzük. Botmixerrel pürésítjük.
  3. A maradék gombát erős tűzön, száraz serpenyőben nagyon gyorsan megpirítjuk. A levest tányérokba szedjük, a tetejére szórjuk a megpirított gombát.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 30
össznézettség: 1 279
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Pogácsa

Mióta szakács: 2014.01.01.
259 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: levesek
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombaleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

119
olívaolaj 1 ek
csiperkegomba 30 dkg
sárgarépa 1 kis db
fehérrépa 1 kis db
leveskocka 1 db
vöröshagyma 1 kis db
víz 5 dl