r
Nosalty Logó

Citromos-fűszeres sertés csicserisalátával

nyihaj
Citromos-fűszeres sertés csicserisalátával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

585
Kalória
43.5g
Fehérje
67.7g
Szénhidrát
16.6g
Zsír
202.8g
Víz
64g
Koleszterin
13.8g
Élelmi rost
12.4g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 585 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2340 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 169 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    854.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    508 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    67.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    202.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    633 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2028 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1225 micro
Összesen 585 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    174 g

Zsír

  • Összesen
    66.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3419.1 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    429 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    474 mg
  • Foszfor
    2033 mg
  • Nátrium
    309 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    271 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

Víz

  • Összesen
    811 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    684 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    450 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2534 micro
  • Kolin:
    666 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8110 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4900 micro
Összesen 2340 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    58.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    586 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    354 micro
Összesen 169 kcal

Elkészítés

  1. A páchoz az olajat, a zúzott fokhagymát, a citrom héját és levét összekeverjük. Felaprítjuk a fűszereket, hozzákeverjük.
  2. A húsokat sózzuk, borsozzuk. Megforgatjuk a pácban, ha van időnk legalább 30 percre állni hagyjuk benne.
  3. Egy teflonserpenyőt felforrósítunk, a páctól lecsepegtetett húsokat pirosra sütjük benne, oldalanként 4-5 perc alatt (nekem ennyi idő alatt nem puhult át kellően a sertéshús, így lefedve pároltam még rajta).
  4. A húst kiszedjük, a serpenyőbe tesszük a maradék páclevet és a vékonyra szelt lilahagymát. Hozzáadjuk a vizet és az ecetet, valamint a kiszedett hús alatt összegyűlt szaftot. Nagy lángon forraljuk, amíg a hagyma megpuhul és besűrűsödik a szaft.
  5. A salátamixet tálba tesszük, a leöblített csicserikonzervet hozzáadjuk, majd ráöntjük a szaftot. Átforgatjuk a salátát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 10 p

Nem vagyok egy húst salátával típus... sőt! Ez volt életem első ilyen ételpárosa, pedig annyira nem vagyok már mai csirke :-D BBC GoodFood-ban láttam ezt az étket és a csicseris saláta izgatott. Meg kell valljam, jó ez az étel! Khm, nekem ugyan rizs is kellett hozzá, hogy jól lakjam, de simán jegyzem ezután a repertoárba. Legközelebb inkább csirkével készítem, mert az hamarabb átsül. Grillen is jó lehet! Frissen nem tudtam fotózni, ez a húson látszik - de ez ne vegye el senki kedvét! Kellemes nagyon a fűszeres-fokhagymás-citromos íz a húson és salátaöntetként.

További receptek

Chimichurris csirke

A chimichurri csirke egy fantasztikus, dél-amerikai (főként argentin) ihletésű étel, ahol a friss fűszernövényekből készült chimichurri szósz fűszerezi meg a csirkét. Az alábbi ...

Hering András

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Csípős tatárbeefsteak

A tatárbeefsteak az egyik legelegánsabb előétel, ami az ünnepi asztalra kerülhet. Bár egyesek visszakoznak tőle a nyers hús miatt, bárki könnyedén meggyőzhető lesz, ha megkóstolja... ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...

Habos meggyes 2.

A nagyapám nővére sütötte ezt a habos meggyest, amikor még nagyon kicsi voltam, de a recept nem maradt meg. A munkatársam anyósa viszont a múltkori céges névnapozásra ezt sütötte meg, ...