r
Nosalty Logó

Eperbomba

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Anyika39
Eperbomba
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 818 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 4906 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 205 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    33.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    987 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    571 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.4 g
  • Cukor
    88 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    209.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    317 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    311 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 818 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.8 g

Zsír

  • Összesen
    201.3 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5922.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    947 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    1269 mg
  • Nátrium
    3424 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    734.6 g
  • Cukor
    528 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1256.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1901 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    437 mg
  • D vitamin:
    183 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    449 micro
  • Kolin:
    356 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1864 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    425 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    594 micro
Összesen 4906 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 205 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A piskótaroládokat kihajtogatjuk, megkenjük az eperlekvárral, majd szorosan feltekerjük, alufóliába csomagoljuk, és 1 órat pihentetjuk.
  2. Egy 22-24 cm átmérőjű, 2 l űrtartalmú, hasas edény alját kibéleljük folpackcsíkokkal.
  3. A zselatint beáztatjuk 1 dl hideg vízbe. Az epret megmossuk, megtisztítjuk, 15-20 kisebb szem kivételével, a többit a porcukorral, citrom héjával és átszűrt levével összeturmixoljuk.
  4. A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint egy evőkanál eperpéppel mérsékelt tűzön felolvasztjuk, majd több részben, habverővel a pép egészéhez keverjük. Végül óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot.
  5. A piskótatekercseket 1 cm vastagon felszeleteljük. 5-6 csigát félreteszünk, a többit a folpackkal kibélelt tál oldalára "tapasztjuk". Beleszedjük-simítjuk a krém felét, megszórjuk a félretett eperszemekkel, majd bevonjuk a maradék krémmel. Tetejére tesszük-nyomkodjuk a félretett piskótákat, aztán visszahajtjuk a fóliacsíkokat, és legalább 8 órára a hűtőszekrénybe tesszük. (Még jobb, ha előző nap készítjük el.)
  6. Tálaláskor a bombát lapos tálra borítjuk. Leemeljük róla a tálat és a fóliát, majd néhány szép eperszemmel díszítjük.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 33449
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 19.

Ajánló

Tippek: A piskótaroládokat magunk is elkészíthetjük. 2 x 3 tojásból, egy 28x32 cm-es tepsiben sütünk két vékony piskótalapot. A tepsit sütőpapírral érdemes kibélelni. Mikor kész a tészta, egy konyharuhára borítjuk, lehúzzuk a sütőpapírt, és még melegen többször egymás után fel-letekerjük, majd feltekerve félrerakjuk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Eperbomba
Anyika39 15 recept

Ez a torta a nagyobbik lányom születésnapjára készült. Egy régi Nők Lapja recept alapján. Ez tényleg egy bomba, de aki szereti az édességeket, az nem fog csalódni benne. 1 szelet kalóriatartalma: 389kcal.

Hozzászólások

DrHouse

Kedves Anyika39! Kezd? lévén a következ?t szeretném megkérdezni. Milyen zselatint vegyek? Lap vagy por? A zselatin, ha hidegvizbe beáztatom nem olvad fel? Azt írod a zselatint egy ek. péppel föl kell olvasztani. A többi dolog azt hiszem menni fog:-) Csak zselatint még sohasem használtam, és nem szeretnék kudarcot vallani:) Köszönöm ha válaszolsz: DrHouse:-)

Törölt felhasználó

Kedves DrHouse!Bocs,hogy belekotyogok,nem én vagyok a címzett,de sokszor csináltam hasonló bombát.Itt 20 g-os zselatin van megadva,mos tmár van ilyen is,de ha 25 g-osat kapsz,az sem baj.Étkezési zselatin a neve,torta zselé nem jó!Van H.Rozi is,most már tescos is,(az 50 g-os.Vigyázz,akkor csak 1 kell)Öntsd bele 1 dl hideg vízbe,kicsit áztasd,aztán tedd bele az eperpépet és nagyon kis lángon folyósra olvaszd!Ne várd meg amíg teljesen kih?l,mert akkor "csimbókossá" összeugrik.Még langyosan,majdnem melegen öntsd a krémhez és úgy keverd gyorsan össze,hogy mindenhova jusson.Jó munkát,remélem tudtam segíteni és Anyika nem haragszik meg!Üdv.:Éva

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek