Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Eperbomba

Eperbomba
Eperbomba
45 perc / előkészület: 40 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a torta a nagyobbik lányom születésnapjára készült. Egy régi Nők Lapja recept alapján. Ez tényleg egy bomba, de aki szereti az édességeket, az nem fog csalódni benne.
1 szelet kalóriatartalma: 389kcal.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Tippek:
A piskótaroládokat magunk is elkészíthetjük. 2 x 3 tojásból, egy 28x32 cm-es tepsiben sütünk két vékony piskótalapot.
A tepsit sütőpapírral érdemes kibélelni.
Mikor kész a tészta, egy konyharuhára borítjuk, lehúzzuk a sütőpapírt, és még melegen többször egymás után fel-letekerjük, majd feltekerve félrerakjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótaroládokat kihajtogatjuk, megkenjük az eperlekvárral, majd szorosan feltekerjük, alufóliába csomagoljuk, és 1 órat pihentetjuk.
  2. Egy 22-24 cm átmérőjű, 2 l űrtartalmú, hasas edény alját kibéleljük folpackcsíkokkal.
  3. A zselatint beáztatjuk 1 dl hideg vízbe. Az epret megmossuk, megtisztítjuk, 15-20 kisebb szem kivételével, a többit a porcukorral, citrom héjával és átszűrt levével összeturmixoljuk.
  4. A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint egy evőkanál eperpéppel mérsékelt tűzön felolvasztjuk, majd több részben, habverővel a pép egészéhez keverjük. Végül óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot.
  5. A piskótatekercseket 1 cm vastagon felszeleteljük. 5-6 csigát félreteszünk, a többit a folpackkal kibélelt tál oldalára "tapasztjuk". Beleszedjük-simítjuk a krém felét, megszórjuk a félretett eperszemekkel, majd bevonjuk a maradék krémmel. Tetejére tesszük-nyomkodjuk a félretett piskótákat, aztán visszahajtjuk a fóliacsíkokat, és legalább 8 órára a hűtőszekrénybe tesszük. (Még jobb, ha előző nap készítjük el.)
  6. Tálaláskor a bombát lapos tálra borítjuk. Leemeljük róla a tálat és a fóliát, majd néhány szép eperszemmel díszítjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 32 948
elküldve: 2
receptkönyvben: 245
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Anyika39

Mióta szakács: 2009.12.16.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
nehézség: közepes
szezon: nyár
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

epres-piskótatekercses torta, epres charlotte, epres piskótabomba

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nyughatatlan8
nyughatatlan8 Fri, 2011-05-13 17:05

Kedves DrHouse!Bocs,hogy belekotyogok,nem én vagyok a címzett,de sokszor csináltam hasonló bombát.Itt 20 g-os zselatin van megadva,mos tmár van ilyen is,de ha 25 g-osat kapsz,az sem baj.Étkezési zselatin a neve,torta zselé nem jó!Van H.Rozi is,most már tescos is,(az 50 g-os.Vigyázz,akkor csak 1 kell)Öntsd bele 1 dl hideg vízbe,kicsit áztasd,aztán tedd bele az eperpépet és nagyon kis lángon folyósra olvaszd!Ne várd meg amíg teljesen kihűl,mert akkor "csimbókossá" összeugrik.Még langyosan,majdnem melegen öntsd a krémhez és úgy keverd gyorsan össze,hogy mindenhova jusson.Jó munkát,remélem tudtam segíteni és Anyika nem haragszik meg!Üdv.:Éva

DrHouse
DrHouse / DrHouse Thu, 2011-04-21 18:02

Kedves Anyika39!
Kezdő lévén a következőt szeretném megkérdezni.
Milyen zselatint vegyek? Lap vagy por? A zselatin, ha hidegvizbe beáztatom nem olvad fel? Azt írod a zselatint egy ek. péppel föl kell olvasztani. A többi dolog azt hiszem menni fog:-) Csak zselatint még sohasem használtam, és nem szeretnék kudarcot vallani:)
Köszönöm ha válaszolsz:
DrHouse:-)

817
piskótarolád 500 g
eperlekvár 30 dkg
zselatin 20 g
eper 65 dkg
porcukor 15 dkg
citrom 1 db
habtejszín 6 dl