r
Nosalty Logó

Citromos bolero szelet

NS
Citromos bolero szelet
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

304
Kalória
8.7g
Fehérje
31g
Szénhidrát
15.2g
Zsír
39g
Víz
115.9g
Koleszterin
796.3mg
Élelmi rost
4.4g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 304 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 3647 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 190 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    391.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    39 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 304 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.4 g

Zsír

  • Összesen
    182.5 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    1391 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4702.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    1475 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    1297 mg
  • Nátrium
    1565 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    372.5 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    468.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    932 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    281 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    252 micro
  • Kolin:
    1063 mg
  • Retinol - A vitamin:
    925 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1759 micro
Összesen 3647 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    24.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 190 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt bekapcsoljuk közepes hőfokra. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
  2. A tojássárgáját kikeverjük az édesítőszerrel. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a joghurtotés az olajat. A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával, majd hozzákeverjük a tojássárgás keverékhez. Felverjük a tojásfehérjét és a tésztához forgatjuk óvatosan.
  3. Feltesszük a tejet forrni, közben a pudingport kikeverjük a boleróval, vaníliával,tojássárgákkal és néhány ek tejjel. Ha forr a tej hozzáadjuk a pudingot, forraljuk 1 percet. Hozzákeverjük a vajat, majd a felvert tojáshabot.
  4. A tésztát kettévágjuk és megkenjük a citromkrémmel. (A tetejét én olvasztott fehércsoki + citromlével kentem meg, hogy ráragadjon a negyedbe vágott citromszelet.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 35x22

Nagyon meleg volt a napokban, és csak a citromos süti járt az eszemben. Kerestem hát citrom süti recepteket, de egyik sem volt a fogamravaló. Az egyik túl édes, a másik nem elég citromos, amahoz meg hiányzott ez vagy az az alapanyag. Szóval feladtam, illetve mégsem, mert bementem a spájzba, kihoztam pár dolgot, majd kivettem a hűtőből néhány fontos alapanyagot, és elkeztem összeállítani. Szerintem finom lett. Light, nincs benne cukor és minimális zsiradékot tartalmaz, így forró nyári napokra is ajánlom, persze jól lehűtve.

Nosalty stories

További receptek

Legszaftosabb brownie

Íme egy brownie-recept, amit pont olyan, mint amilyennek lennie kell: masszív, kiadós, ragacsos, és nagyon csokis. Bárki használhatja alapnak! Az is, aki először készíti, és az is, aki ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek