r
Nosalty Logó

Karácsonyi pulyka

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Karácsonyi pulyka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 636 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3814 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 100 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.1 g

Zsír

  • Összesen
    28.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    284 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1584.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    677 mg
  • Nátrium
    676 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    323.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 636 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    474.6 g

Zsír

  • Összesen
    172.5 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    1701 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9509.2 g
  • Cink
    39 mg
  • Szelén
    466 mg
  • Kálcium
    290 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    571 mg
  • Foszfor
    4064 mg
  • Nátrium
    4058 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.9 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1942.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    795 micro
  • B6 vitamin:
    13 mg
  • B12 Vitamin:
    27 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    167 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    1293 mg
  • Retinol - A vitamin:
    774 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    221 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 3814 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    51 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 100 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pulykát mossuk meg, majd töröljük szárazra. Kívül-belül sózzuk, borsozzuk.
  2. A darabokra vágottalmához adjuk hozzá a kockákra vágotthagymát, ízesítsük sóval, borssal, mézeskalács fűszerrel és a kakukkfűvel.
  3. A pulykát a keverékkel megtöltjük, majd nyakánál és a hasán összetűzzük. A szárnyakat és a combokat összekötjük.
  4. A sütőt 220 fokra előmelegítjük.
  5. A pulykát mellével lefelé egy tepsibe fektetjük, ráöntjük a felolvasztott vajat, és a forró sütőbe toljuk.
  6. Kb. 30 perc múlva hozzáöntünk egy kis húslevest, és a sütőt 160 fokra állítjuk.
  7. Gyakran locsolgassuk a pulykát a sült szafttal, és ha szükséges, öntsünk még hozzá levest. Kb. 90 perc elteltével megfordítjuk a pulykát, és további 90 percet sütjük. A sütési idő leteltével kapcsoljuk ki a sütőt, és hagyjuk a pulykát benne 15 percet pihenni.
  8. A sült szaftot egy kis levessel felfőzzük, egy lábasba szűrjük, majd felöntjük a maradék levessel, és tovább főzzük, míg egy kicsit besűrűsödik. A szaftot a pulykához tálaljuk.
  • Sütés ideje: 210 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 96551
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 01.

Ajánló

Burgonyagombóc, párolt vöröskáposzta illik hozzá.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Idén ez volt a karácsonyi ebédünk.

Hozzászólások

catalinca

Nem kell az elején süt?zacskóba tenni vagy alufóliával lefedni? /Én mindig így kezdtem./ Szívesen kipróbálnám ezt a receptet, csak félek, hogy kiszárad az amúgy is kissé száraz pulykahús.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.