Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cideres-fahéjas sütemény

Cideres-fahéjas sütemény
Cideres-fahéjas sütemény
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy érdekes fúzió. Olyan a végeredmény, mintha anyukám almás pitéjébe mézeskalácsot kevernénk.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Vajazzunk ki vagy béleljünk ki sütőpapírral egy mélyebb tepsit vagy tortaformát.
  3. A vajat a cukorral keverjük habosra, majd adjuk hozzá a tojásokat.
  4. A kétféle lisztet vegyítsük össze a fahéjjal, a sütőporral és a szódabikarbónával. Először a felét adjuk a cukros-vajas-tojásos keverékhez, dolgozzuk össze, majd mehet bele a cider, végül pedig a maradék lisztes keverék.
  5. Öntsük a tésztát az előkészített tepsibe vagy formába, és süssük 34-45 percig.
  6. Ha kész, 8-10 percig hagyjuk hűlni, majd szedjük ki a formából vagy tepsiből.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 11 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 136
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Mosomacilany

Mióta szakács: 2014.06.05.
24 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fahéjas kevert süti, fűszeres kevert süti, cideres-fahéjas kevert sütemény

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

andi969
andi969 / andi969 Wed, 2015-11-04 16:44

Tényleg érdekes fúzió! Egyszerű és nagyszerű! A gyerekek szerették,máskor is megsütöm :)

346
vaj 100 g
barna cukor 100 g
tojás 2 db
finomliszt 100 g
teljes kiőrlésű liszt 100 g
sütőpor 1 kávéskanál
szódabikarbóna 1 teáskanál
fahéj 1 teáskanál
cider 175 ml