r
Nosalty Logó

Pihepuha fekete ribizlis vajas pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Pihepuha fekete ribizlis vajas pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1190 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 3570 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 332 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    62.6 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    443 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    760.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    343 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.5 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    591 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    256 mg
  • Retinol - A vitamin:
    576 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    418 micro
Összesen 1190 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    54.8 g

Zsír

  • Összesen
    187.8 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1330 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2280.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    444 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    1028 mg
  • Nátrium
    533 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    427.5 g
  • Cukor
    251 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    361.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1773 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    266 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    769 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1729 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1253 micro
Összesen 3570 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 332 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A ribizlit megmossuk, leszemezzük és egy szűrőbe téve lecsepegtetjük róla a vizet.
  2. Egy nagyobb üstben a lágy vajat habosra keverjük a porcukorral. Ezután egyenként belekeverjük a tojások sárgáját. Ezeket a műveleteket érdemes kézi mixerrel végezni.
  3. Ezután fakanállal beledolgozzuk a sütőporral összeszitált lisztet.
  4. A tojások fehérjét kemény fénylő habbá verjük és apránként belekeverjük a vajas, lisztes masszába.
  5. Egy (34x20 cm) tepsit körbe bélelünk sütőpapírral. Ebbe öntjük a krémes masszát. A tetejét egyenletesen kirakjuk a fekete ribiszke szemekkel. Előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük és kb. 25-30 perc alatt megsütjük.
  6. Tetszőleges formára szeleteljük és langyosan tesszük asztalra. Amennyiben szükségét érezzük, a tetejét szórjuk meg porcukorral!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2320
  • Feltöltés dátuma: 2021. július 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pihepuha fekete ribizlis vajas pite
Lizinka_ 606 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...