Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cseresznyés piskóta 2.

Cseresznyés piskóta 2.
Cseresznyés piskóta 2.
50 perc / előkészület: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A piacon jártam, és beszélgettem egy kedves hölggyel. Szóba jött a sütés, így jutottam ehhez a recepthez hozzá. Leírta nekem egy papírra.
Pár nap múlva épp cseresznyét szedtünk, mikor eszembe jutott a 'kedves hölgy', na meg a recept.
Megsütöttem, és agyon dicsértem, milyen jó, hogy az ember a piacra is jár..... :-)))

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Ha épp meggyünk van, és cseresznyénk nincs, épp úgy meggyel is remek süti lesz belőle. Könnyű, lágy tésztát kapunk!!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 3 tojást a cukorral jól összeturmixoljuk, amíg ki nem fehéredik.
  2. Hozzáadjuk a vizet, az olajat, a sót, majd a sütőporos lisztet.
  3. Alaposan összedolgozzuk, amíg jó sima tésztát nem kapunk.
  4. Vajazott, lisztezett tepsibe öntjük.
  5. Rászórjuk a magozott cseresznyét vagy meggyet.
  6. Megsütjük, végezzünk tűpróbát. Majd tálalhatjuk. Jó étvágyat!


 

  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 12 836
elküldve: 0
receptkönyvben: 186
elkészítve: 9/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
700 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gyümölcsös lepény, cseresznyés sütemény Ilus módra,cseresznyés desszert,kavart cseresznyés

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

évap.88
évap.88 Thu, 2019-06-13 18:34

Kedves Iluska!

Tegnap elkészítettem és imádtuk! Máskor is így fogom csinálni, szuper könnyű és érthető a recept.
Köszönjük! :)

ilus74
Iluska / ilus74 Fri, 2019-06-14 08:37

Én köszönöm!!Nagyon örülök,hogy az én receptemet választottad!!Sok finomság,sütögetést kívánok!! :-))

03vits
03vits Wed, 2015-06-17 14:16

Nagyon nagyon fincsi,és nagyon egyszerű ! Köszönet érte ! Többször is meg fogom csinálni annyira nagy lett a sikere !

ilus74
Iluska / ilus74 Thu, 2015-06-18 12:44

Nagyon örülök,hogy erre a sütire esett a választásod,és elkészítetted,és persze annak is,hogy még finom is!!!Szép napot!! :-))

Zsolt Kocsa
Zsolt Kocsa Wed, 2011-08-24 11:13

  nagyon köszi.. na akkor megprobálom.. csak sikerül :)
majd jelentkezem.
Szép napot!

Zsolt Kocsa
Zsolt Kocsa Tue, 2011-08-23 17:12

  Nagyon örülök hogy visszaírtál. egy kis bátorítás jót tett. Az elkövetkező két hétben megcsinálom tutira és jelzek hogy milyen lett.
Még két kérdés, és több infóra nincs szükségem. :)

1- a sütőnek a normál fekete tepsijébe öntöm bele a tésztát az okés, vagy az túl lapos lesz? Vagy van egy 17 cm es tortaformám amely kerek és kb 6 cm magas. Nem tudom hogy melyik a jobb.

2- a másik kérdés a liszt, hogy finom liszt vagy rétes liszt. Az összes recept csa kannyit ír általában hogy liszt..

Nagyon köszönöm a segítséged.
Zsolt

ilus74
Iluska / ilus74 Wed, 2011-08-24 11:08

Szerintem a normál gáztepsiben túl lapos lenne,inkább a másik,viszont azt tovább kell majd sütnöd,a vastagság miatt.Nem biztos,hogy ami nekem lapos lenne,az másnak is....próbáld ki!
Általában ha nincs kiírva csak annyi,hogy liszt,az tuti,hogy sima lisztet jelent.Viszont ha odaírják a rétes jelzőt,akkor az nem sima.
Segítek bármiben,hátha még tőlem is jobbakat fogsz sütögetni!!! :-))

Zsolt Kocsa
Zsolt Kocsa Mon, 2011-08-22 18:01

  szia Iluska!

kérlek segíts. szeretném megsütni ezt a süteményt, de nem tudom hogy mennyi meggyet tegyek rá.
illetve csak a tetejére? vagy a tészta közepébe is nyomkodjam le?

korábban csináltam egy másik tésztát, de totál elázott belül és mire megsült a tészta középen, felül szétnyílt és a széle egy kicsit túlsült. nos, én egy nagyno kezdő emberke vagyok, de nagyon szeretnék egyszer végre sikerélményt, ezért fordulok hozzád, akinek már valószínű hogy ezer éves tapasztalata van :)

nagyon köszönöm a válaszod,
Zsolt

ilus74
Iluska / ilus74 Tue, 2011-08-23 11:14

Üdv Zsolt!Ha jó meggyesen szeretitek,akkor igen nyomkodd bele a tésztába is,sőt szórj a tetejére is a meggyből.
A tésztát meggy nélkül jól kavard ki,vagy turmixold össze!
Gondolom befőtt meggyből fogod csinálni?!-szűrőkanálon,sőt papírtörlőn jól csöpögtetsd,le a meggyet,mielőtt beleteszed a tésztába.(Próbáld minél szárazabban beletenni),és tutira nem fog elázni.
Mikor a sütőbe kerül,10-15 perc után fogpiszkálót szúrj a tésztába,ha tapad rá belőle,akkor még sütni kell.Akkor lesz jó,mikor a fogpiszkáló könnyen,és simán jön ki belőle.
Jó sütögetést,és számolj be majd róla,hogy sikerült!!

505
tojás 3 db
cukor 27 dkg
víz 7 evőkanál
napraforgó olaj 7 ek
sütőpor 1 csomag
finomliszt 27 dkg
1 késhegynyi
cseresznye 50 dkg